"Dani sporta" od 26. do 30. avgusta u Prijedoru

G.S.
"Dani sporta" od 26. do 30. avgusta u Prijedoru

PRIJEDOR - U Prijedoru će od 26. do 30. avgusta biti održana manifestacija "Dani sporta" čiji je cilj promocija svih sportova zastupljenih u gradu kroz razne discipline.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić rekao je da je ovogodišnja manifestacija počinje turnirom u ženskom fudbalu koji će biti održan u subotu, 26. avgusta, od 16.00 do 20.00 časova u Sportskoj dvorani "Mladost".

"To je sportski sadržaj koji nismo imali prošle godine i biće to promocija ovog sporta koji je u velikoj ekspanziji", rekao je Milješić novinarima.

Centralna manifestacija biće održana u ponedjeljak, 28. avgusta, na Trgu majora Zorana Karlice kada će od 18.00 do 21.00 čas biti predstavljeni sportovi kao što su biciklizam, bodibilding, krosfit, sportsko penjanje, planinarenje, jedriličarstvo, padobranstvo, stoni tenis, šah i kuglanje, uz učešće članova Odreda izviđača "Dr Mladen Stojanović".

Narednog dana biće predstavljeni fudbal, tenis, džudo, florbol, atletika, gimnastika, kik-boks i drugi srodni borilački sportovi.

Defile i promocije košarke, rukometa, karatea, taekvondoa, brazilskog džiju-džicua i odbojke biće 30. avgusta od 17.30 časova.

Milješić je istakao da je plan da ova manifestacija postane tradicionalna.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor uz učešće sportskih klubova sa područja grada.

Nakon što budu završeni "Dani sporta", gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor će organizovati prijem za sve sportiste i sportske radnike koji su osvojili medalje u 2022. godini.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana