Danas i sutra na programu mečevi šestog kola Lige šampiona: Vri u grupi D

Priredio: Dejan Kondić
Danas i sutra na programu mečevi šestog kola Lige šampiona: Vri u grupi D

LISABON - Grupna faza fudbalske Lige šampiona došla je do samog kraja. Večeras su na rasporedu mečevi u grupama od A do D. Najzanimljivije je u grupi D gdje sve ekipe mogu u narednu rundu.

Naizgled djeluje da Sporting ima za nijansu najveću šansu da dočeka proljeće u najjačem evropskom klupskom takmičenju. “Lavovi” na svom “Žoze Alvalade” stadionu dočekuju Ajntraht iz Frankfurta i rezon je, ako su mogli da slave u Njemačkoj 3:0, nema razloga da bar minimalno ne trijumfuju u Portugaliji. Ukoliko Totenhem pobijedi u Marselju ekipi, koju sa klupe vodi Ruben Amorim, biće i bod dovoljan za plasman u osminu finala Lige šampiona. Ono što brine navijače Sportinga su dva uzastopna poraza, od Totenhema u Ligi šampiona i pogotovo od Aruke u prvenstvu u minulom kolu, ali se nadaju da će večeras njihovi igrači biti inspirisani. Vatre će sigurno biti i u Marselju. Totenhem je dobio Olimpik u Londonu, ali Francuzi vjeruju da na “Velodromu” mogu da se revanširaju ekipi Antonija Kontea i da uz dobre vijesti iz Lisabona mogu do osmine finala.

U grupi B u prvom planu je borba za evropski opstanak, odnosno ko će u Ligu Evrope sa treće pozicije. Atletiko Madrid i Bajer iz Leverkuzena su u igri. Atletiko ima bod više, ali i nezgodno gostovanje u Portu, kod istoimene ekipe. Sa druge strane, Bajer dočekuje Briž, koji je poput Portugalaca prebrinuo brige oko plasmana u narednu fazu i djeluje da će lakše do bod(ova) nego “jorgandžije”.

I u A grupi se još (formalno) čeka putnik u drugo po rangu evropsko takmičenje. Direktan obračun za treću poziciju biće u Glazgovu, gdje Rendžers dočekuje Ajaks. Ekipa našeg Dušana Tadića ima tri boda, Škoti su i dalje bez bodova, s tim da “kopljanici” imaju i 4:0 rezultatsku prednost iz njihovog prvog omjera u Amsterdamu. U drugom susretu ove grupe Liverpul dočekuje Napoli. Englezi bi da se revanširaju Italijanima za poraz iz prvog duela od 1:4, ali tim Jirgena Klopa je skroz van forme.

U grupi C je sve poznato. Bajern će kao prvoplasirani, a Inter sa druge pozicije u osminu finala, dok će Barselona u Ligu Evrope. Inače Bavarci u derbiju dočekuju “neroazure”, dok Barselona gostuje Viktoriji u Plzenju. Sve utakmice počinju u 21 čas, osim duela u Leverkuzenu i Portu, koji staruju u 18.45 časova.

Novi ugovor za Simeonea

Uprava madridskog Atletika i dalje vjeruje Dijegu Simeoneu. Planiraju da mu važeći ugovor koji traje do 2024, produže na još dvije godine. Interesantna namjera imajući u vidu da su “jorgandžije” prvo ostale bez šansi da se nađu u nokaut fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, a potom izgubile od Kadiza u Primeri. Ni popularni Čolo ne planira da ode dok ne podigne pehar Lige šampiona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana