Cvijanović otvorila Međunarodni rukometni TV turnir: Doboj centar velikih događaja

Srna
Foto: Printskrin

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović otvorila je večeras 55. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju i zahvalila svima koji su prepoznali važnost da Doboj bude domaćin jednog ovakvog spektakla.

Cvijanovićeva je pozdravila učesnike i organizatore, koji su pokazali da je Doboj sjajan domaćin i poželjela da se ovo nastavi i da 55 godina bude sitnica u ovoj dugoj tradiciji.

Okupljenima je poručila da treba da zadržimo da pobjeđujemo i da se takmičimo i da Doboj bude centar velikih događaja.

Rukomenti brend vraćen je u Doboj na velika vrata, istakao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Danijel Šarić koji je poželio dobrodošlicu.

Šarić je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću jer su uvijek bili uz organizaciju turnira.

"Zahvalio bih se sportistima jer oni čine da ovaj turnir bude svjetski i priznat, a koji promoviše Doboj, Republiku Srpsku već i region", istakao je Šarić.

Jerinić je rekao da su učesnici ti koji daju snažan pečat ovoj 55 manifestaciji u Doboju, te im zahvalio kao i svima koji su pomogli organizaciju i istakao da su najveću podršku dobili od predsjednika Republike Milorada Dodika.

"Moći ćete da uživate pet dana u rukometu u gradu Doboju", naglasio je Jerinić koji kaže da je siguran da će sljedeća godina biti još svečanija.

Ceremonija je počela himnom "Moja Republika", a prije toga predstavljene su ekipe koje će učestvovati na turniru.

Svečanosti na stadionu sportskih igara prisustvovali su ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić, ministar pravde Miloš Bukejlović, poslanici u Narodnoj skupštini i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Među zvanicama su bili predstavnici diplomatskog kora iz Mađarske i Turske.

Na turniru, koji će trajati do nedjelje, 1. septembra, učestvovaće sedam vrhunskih ekipa.

U grupi "A" igraće "Zagreb", "Tatabanje", "Pelister" iz Sjeverne Makedonije i "Crvena Zvezda" iz Srbije.

U grupi "B" domaćin će biti "Sloga" iz Doboja, "Bešiktaš" iz Turske i "El Ahli" iz Egipta.

Prvi susret je večeras u 21.15 časova kada igraju ekipa "Tatabanje" iz Mađarske i "Zagreba" iz Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana