Cvijanović: Naši sportisti - najbolji ambasadori i promoteri Srpske

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je tokom prijema u Palati Republike za košarkašice Omladinskog košarkaškog kluba "Feniks" iz Banjaluke da su sportisti najbolji ambasadori i promoteri Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da u okviru pokroviteljstva nerijetko podržava sportiste, sportske manifestacije i njihove napore kako bi im, barem dijelom, bio olakšan težak sportski put, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Ona je navela da je banjalučki Omladinski košarkaški klub uspješan sportski kolektiv, ali i rasadnik kadrova, s obzirom na to da nekoliko igračica "Feniksa" nastupa u dresu reprezentacije Srbije.

Cvijanovićeva je čestitala igračicama, treneru i rukovodstvu kluba deceniju uspješnog rada, u kojoj je Omladinski košarkaški klub "Feniks" na domaćim i međunarodnim takmičenjima ostvario zapažene rezultate u svim starosnim kategorijama.

Košarkašice "Feniksa" izrazile su zahvalnost Cvijanovićevoj za prijem i podršku, uz obećanje da će u narednoj takmičarskoj sezoni dati sve od sebe da ponove dobre rezultate.

Kosić: Prijem - podstrek za postizanje još boljih rezultata

Trener i predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba /OOK/ "Feniks" Darko Kosić rekao je da prijem kod predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović podstrek za košarkašice ovog kluba za postizanje još boljih rezultata.

Kosić je naveo da je povod za prijem bilo 10 uspješnih sezona, te da u budućnosti očekuje još bolje rezultate.

"I dalje ćemo igrati Premijer ligu BiH, sva takmičenja u mlađim kategorijama. Ove sezone ćemo dati šansu još nekim mlađim igračicama, kako bi stasavale kroz seniorsko takmičenje i bile konkurentne na nivou reprezentacije", izjavio je Kosić novinarima nakon prijema kod Cvijanovićeve.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi o rezultatima, te planovima za budući period, koji se odnose na treninge, ali i organizaciju kluba.

Kapiten OOK "Feniks" Anđa Marendić izjavila je da se raduje sljedećoj sezoni, te da će prijem kod predsjednika Republike dati podstrek da igra na terenu bude što bolja.

"Mislim da smo sve spremne za novu sezonu i jedva čekamo da počne", rekla je Marendićeva.

Košarkašica Lana Brenjo rekla je da je spremna za novu sezonu, od koje očekuje što bolje rezultate.

"Trudićemo se maksimalno, a ovaj prijem danas samo je još jedan vid podrške koja nam uvijek dobro dođe", kaže Brenjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana