Čuvar mreže Dušan Puletić adut Leotara protiv Sarajeva

Dejan Kondić
Čuvar mreže Dušan Puletić adut Leotara protiv Sarajeva

TREBINjE - Fudbaleri Leotara večeras od 20 časova gostuju na “Koševu” kod ekipe Sarajeva u meču devetog kola Premijer lige BiH. Jedan od najvećih aduta Trebinjaca biće golman Dušan Puletić.

Pouzdani čuvar mreže već pola godine posljednja je brana ka golu tima iz Hercegovine. Iako je Ognjen Todorović svojim pogotkom u minulom kolu donio slavlje Leotaru protiv Borca u Novom Gradu, Puletić je svojim odbranama i mirnoćom dao sigurnost svojim saigračima na putu do iznenađujućeg trijumfa. Pred duel sa “bordo” timom iskusni čuvar mreže za “Glas Srpske” poručuje da se on i njegovi saigrači neće predati ni večeras, ni u nastavku šampionata.

- Ovako ispred ekipe, kao najstariji mogu da kažem da nas nekad ne ide, nekad i nemamo sreće, ali treniramo i radimo pošteno i zato nam se negde i vrati kao protiv Borca u prošlom kolu. Svaki bod nam je bitan, tako da u svaku utakmicu ulazimo sa imperativom. Verujte nije nam lako. Protiv Sarajeva će nam biti sedmo gostovanje u osam mečeva. U šali kažem da smo u autobusu proveli 78 časova u dosadašnjih šest mečeva koje smo igrali na strani, to je oko 4000 kilometara. Samo mi znamo kroz šta prolazimo - rekao je Puletić.

Iskusni golman žali što on i njegovi saigrači nemaju veću podršku u Trebinju, kakvu su imali prošle sezone. Ipak, vjeruje da će ekipa svojim odnosom ponovo zaslužiti da navijači budu uz njih.

- Uvek može bolje kada je atmosfera na tribinama u pitanju. Lično, u Trebinju se osećam kao kod kuće. Vole me ti ljudi, daju mi impuls da dam sve od sebe. Meni kao starijem čoveku taj grad baš prija - uz osmijeh priča Puletić.

Golmana Leotara inspirišu veliki mečevi kakav će biti večerašnji protiv Sarajeva. Javnost u Srbiji pamti odbrane 32-godišnjeg čuvara mreže u utakmici četvrtfinala Kupa Srbije, prije nepune četiri i po godine, kada je sa svojim tadašnjim klubom Mačvom u Šapcu eliminisao Crvenu zvezdu predvođenu Vladanom Milojevićem.

- Do te utakmice protiv Zvezde imao sam blizu 400 utakmica u saveznom rangu takmičenja. Zahvalan sam Bogu što mi je tadašnji predsjednik Mačve Ivica Kralj dao šansu da se dokažem u tom klubu. Po tom meču me svi i poznaju. Volim velike utakmice protiv velikih igrača. Da takav pristup imam i na ovim “manjim” duelima možda bi napravio i bolju karijeru - iskreno je rekao Puletić.

Dušan u prvi plan ističe podršku koju ima od supruge i dodaje da samo ona zna kroz šta on prolazi.

- Ona mi je glavni “mental kouč” i uslovno rečeno i trener. Od nje akumuliram dosta pozitivnih stvari. Njoj i majci, koja me brižno prati sam najviše zahvalan za svoje dobre partije. One su moja oaza mira - zaključio je Puletić.

Pored okršaja na “Koševu”, večeras od 19 časova igra se još jedan meč u kojem dobojska Sloga u Modriči dočekuje Velež.

Drinčić najnezgodniji

Imao je popularni “Puleta” naspram sebe mnoge napadače, reprezentativce. Ipak posebno izdvaja jedno ime, Nikolu Drinčića, nekadašnjeg vezistu Partizana.

- Drinčić ima karakterističan šut. Jedan trener mi je rekao: Ti tu loptu ne braniš, ti se od nje braniš i bukvalno je bilo tako. On može iz koraka, iz kolena da šutne iz svake pozicije i ne zna se lopta gde će da ode. Ni on ne zna - otkrio je Puletić.

Premijer liga

1. Široki Brijeg         6        3        3        0        6:2     12

2. Sarajevo 7        3        2        2        12:13 11

3. Tuzla siti       5        3        1        1        14:6   10

4. Borac     7        3        1        3        8:9     10

5. Željezničar    7        2        3        2        12:12 9

6. Sloga (D)         6        2        2        2        13:10 8

7. Posušje 7        2        2        3        7:11   8

8. Leotar   7        2        1        4        5:14   7

9. Velež     5        1        3        1        5:4     6

10. Sloboda        5        1        2        2        3:4     5

11. Igman   6        1        2        3        5:7     5

12. Zrinjski        2        1        0        1        5:3     3

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana