Ćurguz razočaran žrijebom

G.S.
Ćurguz razočaran žrijebom

SARAJEVO - Tri kluba iz Republike Srpske nisu bili miljenici sreće na žrijebu četvrtfinala Kupa BiH i imaće veoma težak zadatak da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Dobojska Sloga će u prvom susretu ugostiti aktuelnog osvajača Kupa mostarski Velež, Tuzla siti ugostiće Rudar Prijedor, a bijeljinski Radnik biće domaćin aktuelnom šampionu Zrinjskom.

Dobojlijama će ovo biti treći put da igraju u četvrtfinalu kupa. U sezoni 2008/09. poraženi su od Zrinjskog, a korak dalje otišli su u sezoni 2012/13. kada su u polufinalu eliminisani od Širokog Brijega. Šef stručnog štaba Sloge Zoran Ćurguz razočaran je činjenicom što će duel s Veležom biti jedini par u ovoj fazi takmičenja u kojem će snage odmjeriti dva premijerligaška kluba.

- Iskren da budem priželjkivali smo neku od tri ekipe, koje ne igraju u eliti BiH, ali nismo bili miljenici sreće. Ipak, nadam se da možemo ostvariti plasman u narednu rundu takmičenja. Nadu nam daje i činjenica da smo se ove sezone s Mostarcima već sastali dva puta u prvenstvu i imamo bolji međusobni skor. Kao domaćini smo slavili s 3:0, a u gostima smo igrali neriješeno, 2:2. Međutim, još jednom ponavljam da nam Kup BiH nije prioritet, već opstanak u eliti BiH - naglasio je Ćurguz.

U Rudar Prijedoru poslije eliminacije Borca žele da prirede još jedno iznenađenje i tako nadmaše sezone 2009/10. i 2017/18. kada su u četvrtfinalu eliminisani od Željezničara odnosno Krupe.

- Dva meča protiv Tuzla sitija biće za nas veoma zahtevni, ali i prilika da napravimo još jedan podvig. Naš protivnik je eliminacijom Širokog Brijega pokazao da ima velike ambicije u kupu, ali i mi se nećemo tako lako predati. Sportski je nadati se uspehu, pogotovo što smo u revanš susretu domaćini - istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Bojan Krulj.

Radnik je u sezoni 2015/16. bio osvajač Kupa BiH, a sadašnji trener Bijeljinaca Velibor Đurić je potom došao u ovaj klub kao igrač i branio boje Semberaca na evropskoj sceni.

- Bila su to mnogo ljepša fudbalska vremena za Radnik od ovih današnjih, ali vjerujem da ćemo uskoro ponovo biti ono što smo nekada bili. Jasno je da je Zrinjski apsolutni favorit u ovom dvomeču, a ono što mogu da tražim od svojih izabranika jeste to da pruže maksimum u oba susreta. Ako tako bude biću zadovoljan bez obzira na konačan ishod - naglasio je Đurić, koji je kao igrač šest i po sezona nosio dres Mostaraca s kojima je 2008. godine osvojio Kup BiH.

Termini

Osim tri para u kojima se nalaze klubovi iz Republike Srpske u četvrtfinalu Kupa BiH snage će još odmjeriti sarajevski Željezničar i prvoligaš FBiH Zvijezda iz Gradačca. U ovoj fazi takmičenja igraju se dvije utakmice. Prvi mečevi su na programu 1. marta, a revanši se igraju 14 dana kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana