“Crveno-plave” odbojkašice Borca u polufinalu Kupa Srpske

Dejan Kondić
“Crveno-plave” odbojkašice Borca u polufinalu Kupa Srpske

BANjALUKA - Odbojkašice Borca jednim smečom osvojile su “dva poena”. Izabranice Dušana Kuzmanovića pobijedile su prvi put ekipu Banjaluka Voleja i takođe prvi put izborile plasman u polufinale Kupa Republike Srpske.

Mlada ekipa “crveno-plavih” bez greške je odigrala četvrtfinalni duel najmasovnijeg takmičenja Srpske i u banjalučkoj dvorani “Centar” na obje plećke oborile premijerligaški sastav BL Voleja sa 3:1 (25:18, 23:25, 25:16, 25:17). Trener lidera na tabeli Prve lige Republike Srpske nije krio zadovoljstvo urađenim.

- Ovo je najveći uspjeh u istoriji kluba, kada je u pitanju Kup Srpske. Prezadovoljan sam, savladali smo jednu ekipu koja je prošle sezone bila finalista i u Kupu Srpske i u Kupu BiH. Uradili smo veliku stvar. Čestitke rivalkama, ali mislim da smo mi u ovom susretu bili bolji i da smo zasluženo slavili - rekao je Kuzmanović.

Sjajno je Borčevom igrom dirigovala tehničar Teodora Vidović, koja je takođe ponosna na ono šta su ona i njene saigračice uradile.

- Bio je veoma naporan meč. Dugo smo se spremale za ovu utakmicu, znale smo da neće biti lako, ali smo pratile instrukcije našeg stručnog štaba i ostvarili veliki trijumf - dodala je Vidovićeva.

Banjalučanke odlično guraju i u prvenstvu. “Crveno-plave” u prva tri kola imaju maksimalan učinak.

- Prezadovoljan sam urađenim i u prvenstvu, koje nam je prioritet, a u Kupu šta uradimo. Volio bih da izborimo finale. Nadam se da će nas danas pogledati i sreća na žrijebu. Da se vratim na šampionat, nadam se da ćemo nastaviti da nižemo pobjede i da ćemo izboriti povratak u Premijer ligu - naglasio je Kuzmanović.

Već u subotu od 18 časova u meču četvrtog kola Prve lige Republike Srpske odbojkašice Borca dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine.

- Neće biti lako protiv Bijeljinki, ali nadam se pobjedi. Mislim da ova ekipa ima još rezervi i kako prvenstvo bude odmicalo, da ćemo biti još bolje - zaključila je Vidovićeva.

Džakula: Moramo još raditi

Trener odbojkašica BL Voleja Siniša Džakula čestitao je Borcu na pobjedi i istakao da je pred njegovim djevojkama još dosta rada da bi igru doveli na željeni nivo.

- Igrali smo protiv ekipe koja je dovedena do maksimuma, korektno igraju, prate igru. Imali smo problem sa servisom. Borcu čestitam i želim sreću u nastavku takmičenja, a nas čeka dosta rada, ispravljanja grešaka... Nadam se da ćemo uskoro igru dovesti na jedan ozbiljniji nivo - rekao je Džakula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana