Crvena zvijezda raskinula saradnju sa Pićinijem

GS
Crvena zvijezda raskinula saradnju sa Pićinijem

Šampion Srbije u fudbalu Crvena zvijezda saopštila je danas da je sporazumno raskinula saradnju sa desnim bekom iz Italije Kristijanom Pićinijem.

Italijan je u januaru stigao na Marakanu pošto se razišao sa španskom Valensijom, a za crveno-bijele odigrao je 13 utakmica.

Sportski direktor Crvene zvijezde Mitar Mrkela zahvalio se Pićinuju na profesionalnom odnosu.

- Hvala Kristijanu na profesionalnom odnosu prema klubu. Riječ je o veoma kvalitetnom igraču, koga je zadesila teška povreda i još nije uspio da se vrati na nivo na kom je bio. Odigrao je dobru polusezonu, našao se i na spisku italijanske reprezntacije u junu, ali tempo je u ovom trenutku prejak.

Shvatili smo da ni pored dobro odrađenih priprema ne može da bude u top formi za kvalifikacije za Ligu šampiona, njemu je bilo jasno da ne može da pomogne klubu na način na koji želi i odlučili smo se za sporazumni rastanak -  izjavio je Mrkela za zvanični sajt Crvene zvezde.

Sportski direktor crveno-bijelih rekao je da srpski klub nema finansijskih obaveza prema Italijanu kom je poželio sreću u nastavku karijere.

- Bio je veoma fer prema klubu, pa nećemo imati nepredviđenih izdataka. Pićiniju želimo sve najbolje u nastavku karijere - poručio je Mrkela.

Pićini je u karijeri nastupao za Fjorentinu, Karareze, Speciju, Livorno, Betis, Sporting iz Lisabona, Valensiju, Atalantu i Crvenu zvijezdu, prenosi RTS-rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana