Crvena zvezda prodala Milana Pavkova: Završen veliki posao, crveno-bijeli zaradili!

Mondo
Foto: Mondo

Rastanak srpskog šampiona i snažnog napadača koji je kupljen 2017. godine.

Gotovo je, Crvena zvezda je prodala Milana Pavkova! Snažni napadač iz Begeča seli se u Saudijsku Arabiju i pod komandom nekadašnjeg fudbalera Partizana Vuka Rašovića nastupaće za ekipu Al Fejha. Crveno-bijeli će od tog transfera dobiti tačno milion evra, a i snažni napadač će finansijski odlično proći.

Po informacijama koje su stigle u Srbiju, Milan Pavkov će zarađivati čak 750.000 evra po sezoni u klubu iz Saudijske Arabije.

Iako je posljednji dodir sa loptom u crveno-belom dresu bio autogol koji je srpskog šampiona "preselio" u grupnu fazu Lige Evrope i zbog kojeg je "Mića" plakao, navijači Zvezde pamtiće Pavkova po nekoliko legendarnih golova. Između ostlaog, Milan je tresao mrežu Partizana, Milana, Liverpula i brojnih drugih klubova - nekada za velike pobjede u domaćim i evropskim okvirima, nekada za izjednačenje i davanje nade da u drugom meču može da se napravi čudo.

Sa statusom junaka iako je posljednja epizoda bila tragična, Milan Pavkov napušta Beograd. U klupsku kasu donosi novac, a mnogo više miliona stiglo je u klub njegovim partijama na terenu. Velike stvari krenule su još od Salcburga gde je njegov sukob sa Pongrančićem pokrenuo ekipu Vladana Milojevića, a završava se šestom grupnom fazom evropskih takmičenja u isto toliko godina!

Ukupno gledano, Pavkov se višestruko ispaltio Crvenoj zvezdi. Plaćen je samo 300.000 Radničkom iz Niša u kojem je prvo ostao na pozajmici. Zatim je u Zvezdi odigrao 152 meča i postigao 59 golova, od kojih su mnogi kultni za navijače srpskog šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana