Crvena Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća, Dobrić MVP finala

Tanjug
Crvena Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća, Dobrić MVP finala

NIŠ - Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su sinoć u finalu završnog turnira u Nišu savladali Megu sa 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14).

Crveno-bijeli su deveti put osvojili "Žućkovu levicu", treći put u nizu, a ukupno 12. nacionalni Kup u klupskoj istoriji.

Ognjen Dobrić postigao je 24 poena, Nemanja Nedović 20, Filip Petrušev 15, a Luka Mitrović 14 poena.

Luka Vildoza ubacio je "samo" šest, a Fakundo Kampaco dva poena.

Kod Mege Malkolm Kazalon postigao je 15, Danko Branković 14, a Aleksa Uskopković 13 poena.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača finala Kupa Radivoja Koraća, a ujedno je dobio i priznanje za najboljeg strelca.

Dobrić je imao učinak od 24 poena, tri skoka i šest asistencija, za skoro 26 minuta na parketu i ukupni indeks 31.

Njemu je ovo četvrta "Žućkova ljevica" u crveno-belom dresu.

- Mislim da smo u sva tri meča znali šta želimo i zasluženo trofej nosimo u Beograd . Pre svega čestitke svim igračima, stručnom štabu. Imali smo tri izuzetna protivnika, Borac, Partizan i Megu. Pohvalio bih atmosferu koju su stvorili naši navijači - rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Poslije četiri osvojena Kupa kralja sa ekipom Baskonije u Španiji, Ivanović je prvi pehar u sezoni osvojio i sa Crvenom zvezdom

-Mislim da sama priprema nije toliko bitna. Kup je drugačiji od ostalih takmičenja jer igraš jednu utakmicu. Moraš da budeš strpljiv i fokusiran. Taj mentalni sklop je jako važan - zaključio je Ivanović.

Dobrić je rekao da je Mega talentovana ekipa koja igra sa dosta tranzicije.

-Mi smo znali kako da okrenemo meč u našu korist - rekao je Dobrić.

Poslije MVP trofeja u ABA ligi i Superligi Srbije, Dobrić je osvojio i titulu najkorisnijeg igrača Kupa.

-Ne ulazim u meč sa ciljem da osvojim ove nagrade, važno je da tim pobedi. Danas se dogodilo da sam najefikasniji (24 poena). Ne bih izdvajao sebe, tim je važan - zaključio je košarkaš Crvene zvezde.

Trener Mege Marko Barać istakao je da još njegovi igrači moraju mnogo da uče kako da se stigne dvocifreni višak.

-Čestitam im na uloženom trudu. Čestitam Zvezdi na osvojenom Kupu. Oni su pokazali svoj kvalitet. Kod nas su se videli određeni problemi u ofanzivnom skoku i u prvom poluvremenu nismo imali nijedan. Borili smo se 40 minuta, ali za finalnu utakmicu protiv Zvezde neke skakačke stvari moraju biti bolje -  rekao je trener Mege Marko Barać.

Dodao je da prije meča nije imao specijalne zahtjeve za igrače.

-Pre meča sam od igrača tražio da uživaju i da nemaju nikakvo kajanje da su mogli da urade nešto više i bolje. Mislim da smo dali sve od sebe i da smo uživali pred punom halom. Jednostavno, ne želiš da se ovakvi mečevi završe - istakao je Barać.

Košarkaš Mege Luka Cerovina takođe je čestitao Zvezdi na trofeju, a svom timu na sjajnom izdanju.

-Mi smo mlada ekipa, pravili smo neke greške i zbog toga nismo ostali duže u egalu. Mi treniramo dobro od početka sezone, a to se nije videlo kroz rezultat. Nastavili smo tako da treniramo i to se sada vidi. Cilj nam je plej-of ABA lige i da damo sve od sebe u tom takmičenju - zaključio je Cerovina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana