Crvena zvezda čeka Jermene u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Priredio: Dejan Kondić
Crvena zvezda čeka Jermene u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde večeras na evropskoj premijeri dočekuju Pjunik, a ukoliko opravdaju ulogu favorita, u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igraće protiv Makabija iz Haife ili Apolona.

Iako na “Marakani” tvrde da su im jedino Jermeni “u glavi”, juče su se okupili na stadionu kako bi ispratili žrijeb iz Niona. Ipak, trener Dejan Stanković nije želio da se bavi potencijalnim rivalima u narednom kolu, već je sve misli usmjerio ka šampionu Jermenije. Iza Zvezde je sjajan start prvenstva, četiri ubjedljive pobjede uz gol-razliku 17:1, ali je mladi stručnjak ipak oprezan pred večerašnji okršaj (20.45 časova).

- Dosta smo radili i spremali se za ove kvalifikacije, analizirali smo Pjunik, ekipu koja dosta menja sistem, ali bićemo spremni za svaki zadatak. Znamo šta nas očekuje, igramo kod kuće, prihvatamo ulogu favorita, poštujemo svakog i sa dosta strpljenja i pameti ćemo ući u ovaj meč. Očekujem jak otpor, ali na nama je da taj otpor slomimo. Videli smo da imaju kvalitet, što su pokazali i protiv Didelanža. Jermenski fudbal sam pratio dok sam radio u UEFA, tada sam dolazio u tu zemlju i pratio mlade igrače od 14 ili 15 godina. Ima Pjunik i sada taj talenat, ima i strance. Trener zna da skriva postavom osnovnu ideju, kao i mesta igrača. Ali mi ne želimo da pobegnemo od uloge favorita. Ući ćemo sa mnogo strpljenja i pameti u ovaj meč - rekao je Stanković.

Svjestan je šta donosi prolaz dalje pošto bi na taj način šampion Srbije obezbijedio grupnu fazu Lige Evrope, a bio bi na korak od jedinog što Stankoviću do sada nije pošlo za rukom - Lige šampiona.

- Za nas je presudno ovo treće kolo, to je od velike važnosti za klub, igrače, stručni štab, naše navijače. Treba da se naoružamo strpljenjem, oni će u gostima čekati kontre ili polukontre. Očekujem jak otpor, a na nama je da ga slomimo što pre - rekao je Stanković.

Prolazom jermenskog šampiona Crvena zvezda može da obezbijedi debelu novčanu nagradu od UEFA jer će inkasirati oko 11.000.000 evra, ali je pravi džekpot čeka tek eventualnim prolaskom među 32 najbolja kluba Evrope.

Utisak je da su kuglice bile naklonjene Beograđanima, te da ni Makabi ni Apolon nisu protivnici od kojih treba zazirati. Iako svi očekuju prolaz, treba dodati da bi Zvezda u slučaju neuspjeha za plasman u Ligu Evrope igrala protiv poraženog iz dvomeča Šerif - Viktorija Plzenj.

Sa dresom na tribine

Navijači Crvene zvezde kreativnim spotom pozvali su pristalice “crveno-bijelog” kluba da dođu u dresu na stadion “Rajko Mitić” na meč protiv Pjunika. Zvezda se danima nalazi u kampanji, a kako se bliži utakmica sa Pjunikom, tako je akcija sve življa. Navijači su trominutnim video-snimkom pozvali sve da dođu na stadion u dresu, čime bi se poslala sjajna slika u svijet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana