Crnogorske vaterpoliste brine povreda Spaića

GS
Crnogorske vaterpoliste brine povreda Spaića

PODGORICA - Peti put će crnogorski vaterpolisti učestvovati na Olimpijskim igrama, u tri slučaja su bili nadomak medalje - nisu uspjeli nijednom da je osvoje, Pariz je nova šansa.

Koliko je realno da je "ajkule" ugrabe baš u Gradu svjetlosti je veliko pitanje s obzirom na to da godinama nisu u vrhu svjetskog vaterpola, kao i da su posljednji put u polufinalu najvećih takmičenja igrali prije četiri i po godine - na Evropskom prvenstvu u Budimpešti kada su i stigli do bronze.

Vaterpolisti u utorak putuju u Pariz, a prvu utakmicu igraju u nedjelju kada je rival Hrvatska.

I sama grupa ne može da bude teža - pored "barakuda" su rivali i Grčka, Italija, Sjedinjene Američke Države i Rumunija, a plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirana tima.

- Ne idemo u Pariz samo da bismo samo učestvovali, iako nije bilo jednostavno ni izboriti vizu za Olimpijske igre. Želimo da uđemo u borbu za visok plasman, ali moramo da shvatimo da je ovo turnir na kojem je najvažnije da mislimo samo o prvoj narednoj utakmici. Pobjeda na startu ne bi garantovala ništa, kao što ni poraz ne bi značio eliminaciju, rekao je selektor Vladimir Gojković na konferenciji za medije.

Sa Hrvatskom nema nepoznanica.

- Dobijali smo je u posljednje vrijeme, ali u pitanju je aktuelni šampion svijeta i vicešampion Evrope. Potom nas čekaju mečevi sa Grčkom, Italijom i Sjedinjenim Američkim Državama, na kraju i Rumunija kada se nadam da ćemo potvrditi sve dobro što treba da uradimo ranije, dodao je Gojković.

Problem za Gojkovića pet dana pred premijeru je povreda centra Vladana Spaića koji ima problema s ramenom.

- Sve ostalo je kako treba, svi su zdravi, istakao je legendarni crnogorski vaterpolista.

U odnosu na EP i SP, koji su održani početkom godine, Crna Gora će biti oslabljena na nezgodnoj strani - bez Draška Brguljana, koji se povukao, te Alekse Ukopine koji je suspendovan od strane Antidoping agencije.

- Izabrali smo najbolje, imamo igrače za koje vjerujemo da mogu da iznesu ono što smo zamislili. Iza nas je dva mjeseca priprema, mnogo pripremnih utakmica i dobrog rada i mislim da smo spremni da odgovorimo na sve izazove. Prije svega, da smo zreli da psihološki reagujemo kako treba, istakao je Gojković.

Imao je i poruku za predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza Đura Marića koji zbog zdravstvenih problema neće biti u Parizu da bodri vaterpolo selekciju naše plivače (Jovanu Kuljaču i Miloša Milenkovića).

- Nažalost, nije sa nama na ovoj pres konferenciji i neće biti uz nas u Parizu. Hvala mu na naporima da nam obezbijedi najbolje uslove, pogotovo u posljednja dva mjeseca kada mu je bilo najteže. Želim mu brz oporavak, stvari idu nabolje i nadam se da će sve biti kako treba, zaključio je Gojković, prenose Vijesti.me.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana