Crna Gora se mučila protiv Bugara, ipak stigla do trijumfa

GS
Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore savladali su Bugarsku sa 91:81 u meču trećeg kola Grupe A i zabilježili drugu pobjedu na Evrobasketu. Rival i poslije ovog kola nije zabilježio trijumf.

Velika borba, Bugari su pružili snažan otpor, u jednom dijelu meča čak i vodili, Crnogorci su ipak prelomili meč u trećoj četvrtini. Iako se rival nije predavao, iskusnija i tehnički potkovanija Crna Gora je uspjela da odbije pokušaje rivala i stigne do pobjede.

Prve dvije četvrtine donele su izjednačenu igru obje ekipe. Crnogorci su konstantno vodili, ali ih nije služio šut za tri poena (1/12), što su donekle kompenzovali odličnim učinkom za dva.

Bugari su to iskoristili, dobro su šutirali za tri i tako uspijevali da održe egal. Sredinom drugog perioda Bugarska je povela i minimalnu prednost zadržala do kraja prvog poluvremena – 46:45.

Crna Gora je bolje otvorila treći period, serijom 12:0, uz dvije trojke, stigli su do vođstva od jedanaest poena. Bugari su prvi koš postigli tek poslije pet i po minuta igre u nastavku.

U trećem periodu Crnogorcima su krenule trojke, dok je rival posustajao. U četvrtu četvrtinu Crna Gora ulazi sa prednošću od 67:58.

Na startu poslednjeg perioda Bugari su zabilježili seriju od 6:0 i prišli na tri razlike. Uslijedila je serija trojki, dvije Crnogoraca a tri Bugara, i rezultat je bio izjednačen poslije dva i po minuta igre.

Bugari su uspjeli da povedu, novom mini-serijom od 5:0 Crnogorci se vraćaju na plus tri – 78:75. Protivnik je pokušao trojkama da se vrati, ali lopta nije htjela u koš. Crnogorci propuštaju nekoliko napada, nisu iskoristili prazan hod u igri rivala.

Pred posljednja dva minuta igre, na semaforu je stajalo 85:80 za Crnu Goru. Nekoliko grešaka na obje strane, ali vrijeme je radilo za Crnogorce, koji uspijevaju da privedu meč kraju za konačnih 91:81.

Najefikasniji u ekipi Crne Gore bili su Dubljević i Drobnjak sa po 17 poena, Radović je ubacio 16. Kod Bugara, Vezenkov 26, Marinov 20 a Ivanov 17.

U narednom kolu Crna Gora igra protiv Španije, a Bugarska se sastaje sa Gruzijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana