Čoluškina najbolja na turniru u Banjaluci

G. S.
Čoluškina najbolja na turniru u Banjaluci

BANjALUKA - Srpska velemajstorica Irina Čoluškina pobjednica je Međunarodnog A turnira šahistkinja održanog u Banjaluci povodom 8. marta - Dana žena.

Nakon četiri dana neizvjesnih borbi Čoluskina je slavila sa 6,5 osvojenih poena iz sedam partija. Ova šahovska legenda nekadašnji je pobjednik prvenstva SSSR-a dok je tri puta osvajala zlatno odličje na prvenstvima Jugoslavije.

Isti broj poena, ali slabije dodatne kriterijume, imala je Radmila Kovačević pa je zauzela drugo mjesto dok je treća bila Barbara Skuhala iz Slovenije, a četvrta olimpijska reprezentativka BiH Maša Maksimović. Sve takmičarke su nagrađene novčanim nagradama i simboličnim poklonima.

Šahovski savez Republike Srpske je na A i B turniru tokom četiri dana u Banjaluci ugostio 47 šahistinja iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i BiH koje su se borile za nagradni fond od 3.370 maraka.

Olimpijska reprezentativka BiH Sara Jaćimović pobjedila na B turniru na kojem je ostvarila fišerovski rezultat - sedam pobjeda u sedam partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana