Četvrtfinale Lige šampiona donosi boj Čelzija i Reala: “Kralj” se sveti prvaku

G.S.
Četvrtfinale Lige šampiona donosi boj Čelzija i Reala: “Kralj” se sveti prvaku

LONDON - Svjetla elitne fudbalske pozornice rezervisana su za predstavu Čelzija i Reala, aktuelnog prvaka Evrope i najtrofejnijeg kluba Starog kontinenta, koji večeras ukrštaju koplja u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona (21 čas).

Isti timovi sastali su se prošle sezone, tada su “plavci” bili bolji. I ne samo to, otišli su do kraja. “Kralj” im nije zaboravio “šamar”. Sada se vraća na Ostrvo željan osvete, s ciljem da udari temelj prolaza u polufinale.

Domaćin je, bez sumnje, uzdrman od kada je gazda Roman Abramovič izbačen iz Velike Britanije zbog ruske vojne akcije u Ukrajini. Klubu su prijetile kazne i sankcije, ali se situacija prilično smirila i ekipa je došla do prijeko potrebnog mira. No, to se nije odrazilo na teren, pošto su učenici Tomasa Tuhela šokantno poraženi od Brentforda sa 1:4, čime je prekinut niz nepobjedivosti koji je trajao još od sredine januara.

Strateg Čelzija tvrdi da su igrači izvukli pouke i da su spremni da ponove izdanje od prije gotovo godinu dana, kada su Real bacili na pleća (2:0).

- Pred nama je težak izazov. Kada igrate sa Realom, uzbuđenje je na vrhuncu. Svjesni smo onoga što slijedi. Ne sumnjam da će utakmica biti zanimljiva - jasan je Tuhel.

Real, s druge strane, zbog povreda neće moći da računa na Luku Jovića i Edena Azara, a neizvjesno je i da li će tim sa klupe predvoditi “šef” Karlo Anćeloti, koji je inficiran koronom. Ono što je za Madriđane od izuzetne važnosti jeste činjenica da je za iskušenje spreman Karim Benzema, čovjek koji u posljednje dvije sezone igra fudbal života.

Ekipa mnogo lakše igra kada je iskusni Francuz na terenu. Uostalom, bez njega je doživjela debakl u “el klasiku”, a njegovim povratkom ekspresno se vratila na trijumfalni put. Još jedan iskusni adut Reala, Toni Kros, vjeruje da on i saigrači imaju sve što je potrebno da se revanširaju Čelziju.

- Protivnik je aktuelni šampion Evrope. Od ovog teže ne može. Prepreka je visoka, ali vjerujemo u sebe. Ako odigramo najbolje što možemo, sve je moguće - zaključio je Kros.

Bajern je div”

 U drugom večerašnjem okršaju sastaće se Viljareal i Bajern (21). Bavarski sastav jeste favorit, ali “žuta podmornica” je tvrd orah.

- Bajern je div. Kada si klinac i imaš šest, sedam godina, znaš sve njegove igrače. I onda narasteš, postaneš profesionalni fudbaler i dobiješ šansu da igraš protiv njega... Ovo je nešto za šta sam se spremao čitavog života - jasan je vezista “žutih” Manu Trigeros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana