Četiri godine prijateljstva: Mozzart uz Plivački klub Borac

Mozzart
Četiri godine prijateljstva: Mozzart uz Plivački klub Borac

Da u Banjoj Luci stasavaju nove generacije sjajnih mladih plivača, u kompaniji Mozzart prepoznali su još prije četiri godine kada su prvi put podržali Plivački klub Borac. Ovaj tim od tada niže uspjehe, pa je i regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavio da ih podržava kroz donacije i sponzorstva. Na njihovu adresu je ovih dana, po četvrti put, stigla podrška iz Mozzarta.

„Mi smo jako srećni što postoje kompanije koje su istinski društveno odgovorne. Takva je, iz našeg iskustva, kompanija Mozzart koja je svake godine uz naš klub. Zato im dugujemo veliku zahvalnost", poručio je Željko Panić, sportski direktor Plivačkog kluba Borac.

Tokom protekle četiri godine prijateljstva, kompanija Mozzart pružila je podršku plivačima Borca više puta. Uključili su se u kampanju "Zakupi stazu – pomozi Borcu!" čime su mladi plivači dobili mogućnost da koriste plivačku stazu na Gradskom olimpijskom bazenu gdje su trenirali za nove pobjede.

Zatim su im uputili novčane donacije za rad kluba i kupovinu plivačkih kapica, a sada im je stigla još jedna novčana podrška za nabavku klupske sportske opreme.

Takav podsticaj iz Mozzarta plivači Borca su znali da cijene, pa su vrijedno trenirali i donosili nove medalje u grad na Vrbasu.

Na bogatom spisku uspjeha, posebno se ističe učešće njihovog plivača Jovana Lekića na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i 9. mjesto Evropskom prvenstvu u Beogradu, gdje su ga samo tri desetinke dijelile od finala.

Plivački klub Borac iz Banjaluke okuplja više od 200 članova, a tu su i stotine polaznika njihove obuke neplivača.

Klub je, u posljednjih pet godina od kada je revitalizovan, dostigao nivo tri najuspješnija tima u BiH. Svojevremeno su iznjedrili najboljeg sprintera u BiH Adija Mešetovića, te još dva učesnika Evropskog juniorskog prvenstva, Aleksu Đukanovića i Borisa Blaževića. Pored njih, imaju još nekoliko vrlo ozbiljnih talenata od kojih očekuju da će se uskoro pridružiti reprezentaciji BiH.

Klub svake godine organizuje dva međunarodna plivačka mitinga kada u Banju Luku dolaze najveća domaća i svjetska plivačka imena.

U narednom periodu nastavljaju vrijedno da treniraju na Gradskom olimpijskom bazenu uz redovna učešća na međunarodnim plivačkim mitinzima. Njihov plivač Jovana Lekić će nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, pa od njega očekuju odlične rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana