Budućnost namučila Zvezdu, crveno-bijeli slavili u derbiju ABA lige

G.S.
Budućnost namučila Zvezdu, crveno-bijeli slavili u derbiju ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Budućnosti 69:65, u derbi meču drugog kola ABA lige. Crveno-bijeli bili bolji rival tokom većeg dijela meča, do pobjede su došli posle neizvjesne završnice. Filip Petrušev odigrao odličan meč, debitovao Miroslav Raduljica.

Možda i teže nego što se očekivalo, Zvezda je savladala Budućnost u derbiju drugog kola ABA lige i upisala drugi trijumf u sezoni.

Crveno-bijeli su vodili tokom većeg dijela utakmice, u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, ali se Budućnost pokazala kao tvrd orah koji je slomljen u samoj završnici.

Domaća ekipa je bolje ušla u meč, ali se Budućnost vratila i na prvu pauzu otišla sa samo poenom minusa - 20:19.

Najbolju igru crveno-bijeli su pružili u drugoj dionici, poslije koje su stekli osam poena prednosti, iako su u dva navrata došli do dovocifrenog vođstva.

U trećoj četvrtini razigrao se Filip Petrušev, koji je utakmicu završio sa 15 poena, koliko su ubacili i Ben Bentil i Luka Mitrović.

Budućnost je crveno-bijele u drugom poluvremenu svela na samo 26 postignutih poena, ali je odbrana Zvezde bila na visini zadatka, što je ekipi Vlade Jovanovića donijelo i pobjedu na kraju - 69:65.

Miroslav Raduljica debitovao je u crveno-bijelom dresu i postigao 7 poena, sve sa linije za slobodna bacanja.

U ekipi Budućnosti istakao se Igor Drobnjak sa 19 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana