Bučan još bez potpisa

Slavko Basara
Bučan još bez potpisa

BANjALUKA - Iako je transfer Seada Bučana u Borac skoro bio gotova stvar, još je neizvjesno da li će ovaj fudbaler pojačati šampiona Premijer lige BiH.

Nekadašnji prvotimac Željezničara i Sarajeva koji je prošlu sezonu igrao za hrvatskog prvoligaša RNK Split još uvijek nije postigao definitivan dogovor s "crveno-plavima". Po povratku sportskog direktora Borca za žrijeba kvalifikacionih grupa za Munidijal 2014. godine Darka Ljubojevića obavljen je još jedan razgovor sa Bučanom, ali ugovor nije potpisan.

- S Bučanom imamo načelan dogovor, ali još ništa nismo popisali. Treba da riješimo i dogovorimo još neke stvari. Nastavljamo pregovore i dalje, a da li će doći do realizacije ovog transfera još ne možemo ništa sa sigurnošću da kažemo - rekao je sportski direktor "crveno-plavih" Darko Ljubojević.

Trener Banjalučana Zvezdan Cvetković istakao je da mu je za takmičenje na domaćoj sceni (prvenstvo i Kup BiH) potreban još jedan napadač. Odluka je pala da to bude Bučan prije Adina Džafića iz Čelika koji je u dresu mostarskog Veleža bio prije dvije sezone najbolji strijelac premijerligaškog karavana.

Borac je bio zainteresovan i za napadača beogradskog Partizana Miloša Bogunovića koji je otišao u redove novog superligaša Srbije, Novi Pazar. Takođe, na meti čete s Gradskog stadiona bio je i kapiten i najbolji strijelac Slobode Poin Sevojno Marko Pavićević. Ovaj iskusni napadač je prešao u Etnihos iz Ahne, kiparskog prvoligaša.

Borac je prije Bučana doveo Sašu Kajkuta koji se poslije godinu dana provedenih u Azerbejdžanu vratio u matični klub. U tri nastupa za Borac u pripremnom periodu je postigao četiri pogotka, od toga het-trik u generalnoj probi u Novom Gradu protiv Slobode tako da je istakao ozbiljnu kandidaturu za startnu postavu.

Prema riječima Ljubojevića ukoliko ne postignu dogovor sa Bučanom Borac u ovom prelaznom roku više neće dovoditi pojačanja. Rasplet oko Bučana biće poznat do kraja sedmice.

Luburić se vratio

Nikola Luburić u prošloj šampionskoj sezoni treći golman banjalučkog premijerligaša vratio se u Banjaluku i priključio treninzima čete sa Gradskog stadiona.

Luburić je boravio u Beogradu gdje je trebalo da nastavi školovanje, ali se odlučio na povratak u rodni grad i biće na raspolaganju stručnom štabu "crveno-plavih" i za sezonu u kojoj Borac želi da odbrani šampionsku krunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana