Danilo Brestovac, porijeklom iz Doboja, debitovao kao selektor UAE

GS
Foto: balkan-handball

Bivši selektor Makedonije Danilo Brestovac svoju novu bliskoistočnu avanturu započeo je kao selektor muške reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

UAE pod vođstvom Danila Brestovca, koji je porijeklom iz Podnovlja kod Doboja, odigrali su dve kontrolne utakmice u kojima su protivnici bili rukometna reprezentacija Omana. 

"Zahvaljujući" svom prethodniku, UAE su propustili jedan turnir, pa će im prvi zvanični mečevi biti u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Prva provjera, u kojoj su svi prozvani igrači dobili priliku da se dokažu, završena je minimalnim trijumfom reprezentacije Omana 24-23.

Drugi meč, u kojem je popravljen učinak i prvi tim dobio veću minutažu, završen je pobjedom UAE od 28-24, u meču u kojem su Brestovčani u dijelovima susreta imali osam pozitivnih golova.

Kvalifikacije za Olimpijske igre u Aziji počinju 18. oktobra, a igraće se u Dohi u Kataru. UAE su u grupi sa Katarom, S. Arabija, Južna Koreja, Indija i Kina. Dve najbolje plasirane ekipe nastavljaju u polufinale i igraće protiv dve najbolje plasirane ekipe iz druge grupe (1A-2B). U toj grupi su Bahrein, Iran, Kuvajt, Japan i Kazahstan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana