Brčko: Pobjednici trke Mlađan Samardžić i Slađana Stamenković

Srna
Brčko: Pobjednici trke Mlađan Samardžić i Slađana Stamenković

BRČKO - Pobjednici 25. Vidovdanske trke u Brčkom su Mlađan Samardžić iz Brčkog i Slađana Stamenković iz Atletskog kluba “Crvena Zvezda” iz Beograda.

Medalje pobjednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji uručio je ministar energetike i rudastva Republike Srpske Petar Đokić, koji je i počasni član organizacionog odbora Trke.

Đokić je istakao da trka ima međunarodni rejting i najveći je atletski događaj u BiH koji treba sačuvati i pružiti mu kontinuiranu podršku.

Ovogodišnje izdanje seniorske trke otvorio je Siniša Milić, predsjednik Skupštine distrikta Brčko, koji je izrazio zadovoljstvo što su Brčaci ponovo napunili gradski park i svojim prisutvom i učešćem uveličali ovaj događaj, istakavši da je najvažnije da se ovaj događaj i dalje nastavlja.

Pobjednik Mlađen Samardžić je stazu od 10 kilometara pretrčao za 34 minuta i 27 sekundi.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Srđanu Samardžiću iz Brčkog, dok je treći bio Sreto Krstić iz Beograda.

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Lusija Kimani, a treća je bila Brčanka Tanja Grahovac.

U 12 dječijih kategorija nastupilo je oko 3.000 mališana, a 25. Vidovdanska trka je otvorena puzanjem beba, gdje je od 40 prijavljenih beba pobjedu odnio dvanaestomjesečni Aleksej Marković iz Brčkog.

Najmlađi učesnik ovogodišnje tradicionalne Vidovdanske trke je desetomjesečni Viktor Gavrić, a najstariji 68 godišnji Mirsad Bušetlić.

U ovogodišnjoj trci zadovoljstva učestvovalo je nekoliko stotina ljubitelja atletike koji su prolaskom kroz cilj uveličali i obilježili jubilej 25 godina Vidovdanske trke u Brčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana