Branko Rosić ove zime pojačao prvoligaša iz kanjona Tijesno: Želim sa Krupom u Premijer ligu

Darko Pašagić
Branko Rosić ove zime pojačao prvoligaša iz kanjona Tijesno: Želim sa Krupom u Premijer ligu

BANjALUKA - Novajlija u redovima Krupe Branko Rosić vjeruje da će se veoma brzo uklopiti u novu sredinu i da će nastaviti tamo gdje je stao u Omarskoj - da trese protivničke mreže.

Rosić je i zvanično potpisao ugovor sa jesenjim šampionom Prve lige Republike Srpske i to do 2025. godine.

- Nije mi bilo lako da napustim Omarsku, u kojoj sam počeo trenirati kada sam imao pet godina, prošao sve selekcije i sa ovim klubom stigao do prvoligaškog društva. Međutim, došlo je vrijeme za rastanak, mada je jasno da ću uvijek mislima biti uz svoju Omarsku, kojoj želim da se što bolje plasira u ovoj i u narednim sezonama. Cilj mi je da dalje fudbalski napredujem i da u svom novom klubu nastavim da tresem mreže, kao i da sa Krupom ostvarim sve zacrtane planove - naglasio je Rosić.

Ovaj 24-godišnji napadač ostaće zlatnim slovima upisan kao najmlađi strijelac za seniorski tim u istoriji Omarske.

- Imao sam nešto više od 16 godina i bilo je to u duelu sa Gomionicom. Taj gol na neki način je najavio moj golgeterski put. Nastavio sam da dajem pogotke i godinama sam bio među najboljim strijelcima ne samo Omarske, već i u ligama u kojima sam igrao. Tako sam prošle godine postigao 26 golova na 26 utakmica za Omarsku, a u prvom dijelu sezone bio sam strijelac sedam prvoligaških pogodaka - nastavio je Rosić, koji je na prvom susretu u dresu Krupe postigao čak četiri gola.

Na početku zimskih priprema trenirao je sa fudbalerima Borca, međutim, ipak je došao u redove Krupe.

- Siguran sam da nisam pogriješio. Došao sam iz sredine gdje je vladalo veliko zajedništvo i prava porodična atmosfera, a vidim da je i u Krupi isto tako. Veoma dobro sam prihvaćen, ekipa je veoma mlada i djelujemo kao jedna velika, skladna porodica. Dosta saigrača znam sa fudbalskih terena, bilo prvoligaških, bilo drugoligaških, i sigurno je da mi neće biti nikakav problem da se veoma brzo uklopim. Želim da što bolje odradim pripreme i da se izborim za mjesto među starterima Krupe u drugom dijelu sezone - naglasio je Rosić.

Vjeruje da će mu dolazak u Krupu biti odskočna daska za još veći fudbalski iskorak.

- Naravno da su sada svi planovi podređeni Krupi, kojoj želim da pomognem svojim golovima. Prvo moramo da se plasiramo u Premijer ligu, a i da ja igrački još napredujem, pa ćemo onda razmišljati o nekim većim fudbalskim sredinama. Vjerujem da to mogu da ostvarim, ali uz dosta rada i truda i, naravno, uz dozu sreće u kojoj treba da me mimoiđu povrede - dodao je Rosić.

Laktaši pa Međugorje

Fudbaleri Krupe u subotu će odigrati drugi kontrolni meč, a rival na stadionu u Krupi na Vrbasu biće Laktaši, jesenji šampion Druge lige Srpske, Grupa zapad. Izabranici Vladimira Ilića već u ponedjeljak sele se u Međugorje na drugi dio priprema, gdje je planirano odigravanje četiri kontrolne utakmice. Prvi rival Krupe u Međugorju biće jesenji šampion Premijer lige Zrinjski, a ovaj susret na rasporedu je u srijedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana