Branislav Đekić, novi košarkaš bijeljinske Budućnosti, za “Glas”: Ekipi donosim šut i iskustvo

Milan Zubović
Branislav Đekić, novi košarkaš bijeljinske Budućnosti, za “Glas”: Ekipi donosim šut i iskustvo

BIJELjINA - Nekadašnji “zlatni orlić” Branislav Đekić posljednje je pojačanje Budućnosti koja će sa njim u timu definitivno biti jedan od kandidata za najviši plasman u Ligi BiH.

Kvalitet prvenstva dobro poznaje s obzirom na to da je u sezoni 2019/20 igrao za Spars. Budućnost je debitant u Ligi BiH gdje trenutno drži četvrto mjesto na tabeli sa deset pobjeda i pet poraza, a prije desetak dana poražena je u finalu Kupa Republike Srpske od Borca.

- Prvi utisak po dolasku u klub je zaista pozitivan i baš sam lepo iznenađen prijemom i prihvaćen odmah na prvu. Drago mi je zbog toga i verujem da će tako biti i u nastavku sezone. Sa trenerom Pandžom nisam sarađivao, ali sam igrao protiv ekipa koje je on vodio pa sam donekle upoznat sa načinom njegovog rada. Pojedine ekipe pratio sam samo kroz rezultate i video sam da su mnoge od njih dosta kvalitetne te da ima igrača zavidnog kvaliteta. Timovi su dosta izjednačeni što je jako dobra stvar - rekao je Đekić u razgovoru za “Glas Srpske”.

Pokriva poziciju krilnog centra i kod trenera Josipa Pandže stiže iz sjevernomakedonskog Euronikela iz Kavadaraca.

- Ove sezone nisam bio na očekivanom nivou kao što je to bio slučaj prošle pa je došlo do sporazumnog raskida ugovora. Menadžer mi je predočio ponudu koju sam prihvatio pa bi trebalo da ostanem do kraja sezone - kazao je 31-godišnji Đekić.

Njegovim dolaskom ekipa dodatno dobija na iskustvu, a pored njega tu su još Milivoje Božović, Dinko Peljto, Luka Jovanović. Adi Zahiragić kao i mlade snage Vojin Ilić, Njegoš Sikiraš...

- Sada sam među iskusnijima u timu i svojim šutom bi trebalo da donesem kvalitet timu. U razgovoru sa trenerom nismo se dotakli klupskih ambicija za ovu sezonu i nekog posebnog mesta na tabeli već želimo da doguramo što dalje. Idemo utakmicu po utakmicu. Trenutno razmišljamo samo o Slaviji koja nas čeka u narednom kolu - istakao je Đekić.

Karijeru je započeo u FMP-u sa kojim je osvojio dvije juniorke Evrolige, a kada je postao punoljetan nije potpisao profesionalni ugovor sa “panterima” već je prešao u Partizan. Tu je proveo od 2009. do 2013. Bio je dio tima koji je zaigrao na Fajnal foru u Parizu 2010. godine.

- Prošlo je dosta vremena od tada i mislim da nema potrebe da pričam o tome pogotovo u trenutku kada sam stigao u novi klub - zaključio je Đekić.

Promijenio je mnogo klubova tokom karijere. Igrao je za Megu, Strumicu, Kumanovo (tri navrata), Laško, OKK Beograd, Feni industriju (sada Euronikel), Rogašku i Spars.

- Košarkaški put me vodio svuda i promenio sam dosta ekipa što je bilo jedno lepo iskustvo. Sarađivao sam sa raznim trenerima, od svakoga naučio ponešto, ali najsnažniji utisak ostavio je Partizan jer je to najbolji klub u kojem sa igrao, u kojem su bili najbolji treneri i klub za koji navijam - naglasio je Đekić.

Prošao je sve mlađe selekcije Srbije i sa reprezentacijom do 16 godina osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2006, a naredne godine sa istom uzrasnom kategorijom zlato. Sa reprezentacijom do 18 godina osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu 2009. godine nakon pobjede protiv Francuske za koju su tada između ostalih igrali Leo Vesterman, Evan Furnije, Frederik Burdilon..., a pored njega u sastavu “orlića” bili su Dejan Musli, Nemanja Jaramaz, Aleksandar Ponjavić, Danilo Anđušić...

Pandžine pohvale

Trener Mario Pandža zadovoljan je novim pojačanjem od kojeg ima velika očekivanja.

- Angažovali smo iskusnog i kvalitetnog igrača koji je već igrao sa nekim momcima iz tima dok je neke imao za protivnike na terenu. Radi se o karakternom momku od kojeg očekujemo da nam pomogne u onome što nam nedostaje, a to je vanjski šut sa pozicije krilnog centra kao i kontrola skoka. Upravo tu smo imali velikih problema kada smo igrali sa kvalitetnim ekipama, tako da se nadam da će nam biti od velike koristi. Već je odradio dva treninga i prija nam ova pauza pa vjerujem da će do susreta sa Slavijom pohvatati osnovne principe naše igre te da će biti važan dio ekipe - rekao je Pandža.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana