Braća zbog Noleta igraju za Srbiju, umjesto za reprezentaciju Hrvatske

GS
Braća zbog Noleta igraju za Srbiju, umjesto za reprezentaciju Hrvatske

SUBOTICA - Blizanci Ivan i Matej Sabanov (29) odlučili su u budućnosti umjesto za reprezentaciju Hrvatske igrati za selekciju Srbije.

Mediji u Hrvatskoj pišu da je riječ o teniserima rođenim u Subotici, koji od 15. godine žive u Osijeku, a koji su ove godine bez izgubljenog seta osvojili ATP u Beogradu.

Ivan i Matej Sabanov prvu ITF titulu osvojili su u Somboru prije osam godina, a jedan od razloga zbog kojeg su odlučili igrati za Srbiju, umjesto za Hrvatsku, leži u Novaku Đokoviću.

-Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uslove. Podrška Novaka Đokovića je nešto što se ne može opisati riječima. On je naš idol oduvijek i osoba kojoj se divimo. Svaki njegov savjet izuzetno je vrijedan za naše karijere i velika nam je čast što imamo priliku učiti od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je stvarno trebalo - rekao je Matej Sabanov za „Jutarnji“.

Pomenuti dvojac od 15. godine stanuje u Osijeku, a njihova odluka izazvala je puno pažnje tamošnje javnosti koja, jasno, teško prihvata jednu takvu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana