Borko Ilić, kapiten odbojkaša Borca: Došao kao student, postao simbol kluba

Dejan Kondić
Borko Ilić, kapiten odbojkaša Borca: Došao kao student, postao simbol kluba

BANjALUKA - Kada kažete Odbojkaški klub Borac prva asocijacija je kapiten te ekipe Borko Ilić. Iskusni primač servisa produžio je ugovor sa “crveno-plavima” na još dvije godine.

Ilić ulazi u 17. sezonu u voljenom klubu. U razgovoru za “Glas Srpske” ističe kako mu je želja u narednom periodu, prije svega, da mlade momke izvede na pravi put te da im bude od pomoći kako bi stasali u dobre igrače i još bolje ljude i dodaje kako ni sam nije očekivao da će njegov mandat u Borcu biti ovako dug. Prekaljeni as odigrao je preko 400 utakmica za banjalučki klub.   

- Sjećam se kada sam iz Gradiške došao u klub, zatekao sam odličnu grupu momaka, generacijski blisku meni. Došao sam da studiram u Banjaluku i nisam očekivao da ću ovoliko dugo ostati. Tokom svih ovih godina imao sam dosta ponuda raznih timova iz Premijer lige, ali zavolio sam klub, grad i ljude, stekao sam dosta prijatelja i ostao sam. Živim i radim ovdje, u Banjaluci. Očekujem ove sezone da ovi mladi igrači, kojih ima dosta u klubu, isplivaju u prvi plan, da se afirmišu, a ja ću biti tu da im pomognem svojim znanjem i iskustvom. Dok god me zdravlje služi, tu sam - istakao je Ilić.

Iskusni as priznaje da ostaje žal za osvojenim peharom u borčevom dresu. Predvodio je Ilić svoje saigrače u nekoliko finalnih mečeva Kupa Republike Srpske, odnosno Bih, ali nije imao sreće da prigrli trofej. Šlag na tortu bili su prošlogodišnji dueli u CEV čelendž kupu protiv Vikinga u Bergenu.

- Cilj svakog igrača jeste da se nađe u završnoj predstavi nekog takmičenja. To sam ostvario nastupivši u nekoliko finala kupa Srpske i BiH. Nažalost, nisam imao sreće da slavim u bar jednom od njih, ali nadam se da ću “sutra” kao trener imati više sreće. Neka kruna svega je ta Evropa, odlazak u Bergen i dvomeč protiv Vikinga koji će mi uvijek ostati urezan u sjećanje. Ta pretprošla sezona, kada smo izborili plasman u Evropu, to mi je možda najbolja sezona u karijeri - priznao je Ilić.

Cilj kluba jeste to da svi igrači koji su se afirmisali ostanu u Borcu i poslije igračke karijere.

- Moja neka ideja je da uđem u trenerske vode. Želja trenera Miše Marjanovića poklapa se i s mojim planovima, a to je da kada “okačim patike o klin” budem njegov pomoćnik - zaključio je Ilić.

Počeli s radom

Odbojkaši Borca sinoć su počeli pripreme za novu sezonu.

Upravo će Ilić predvoditi podmlađenu četu trenera Miše Marjanovića. Cilj Banjalučanima biće borba za vrh tabele i afirmacija što većeg broja igrača.

- Radićemo narednih dana, kao i prošle godine, u parku pored dvorane “Borik”. Tu ćemo odraditi bazični dio priprema, s tim da ćemo raditi i u sali. Lično sam spreman, preko ljeta sam igrao odbojku na pijesku i nadam se uspješnoj sezoni - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana