Boris Bosić odigrao dvije sjajne utakmice u Kupu BiH: Početak koji obećava

G.S.
Boris Bosić odigrao dvije sjajne utakmice u Kupu BiH: Početak koji obećava

ŽIVINICE - Boris Bosić je već na startu sezone pokazao da će biti veliko pojačanje za Konjuh. Njegova ekipa je prošla dva kola u Kupu BiH, a upravo je sjajni bek bio odličan u tim mečevima.

U zimskom prelaznom roku je iz redova Maglaja prešao u ovaj tim i već u prvim mečevima bio jedan od najboljih igrača. U kup duelu protiv bivšeg tima je postigao čak 13 golova.

- Sigurno da nije bilo jednostavno igrati protiv rukometaša sa kojim sam do juče dijelio svlačionicu. Ali kad počne utakmica zaboraviš na to i fokusiraš se na teren. Odigrali smo veoma dobru utakmicu koja je bila neizvjesna do kraja. Na kraju je presudila jedna lopta i moj pogodak u zadnjem napadu, tako da smo izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH - istakao je Bosić.

Za vikend se nastavlja rukometno prvenstvo BiH. Konjuh je vezao dvije pobjede u kupu, što će mu sigurno donijeti dodatnu dozu samopouzdanja pred drugi dio šampionata u kojem ima ambicije da popravi svoju poziciju.

Ekipa je trenutno na devetom mjestu sa 11 bodova, čime u klubu nisu bili zadovoljni i zbog toga su i doveli nova pojačanja.

- Sigurno da imamo kvalitet i ambicije da završimo u gornjem dijelu tabele. Liga je neizvjesna i svako može svakog dobiti, tako da nema puno prostora za kikseve, ali isto tako uz malo sreće možemo napraviti dobar rezultat do kraja sezone, kako u prvenstvu, tako i u kupu BiH - poručio je novi rukometaš Konjuha.

Bosić ističe da je odlično primljen u novom klubu.

- Veoma dobro sam se uklopio u novu ekipu i na terenu i van njega. Momci su me odlično prihvatili kao da sam tu već dugo. Mislim da je primjer toga i posljednja utakmica u Maglaju. Zaista se dobro osjećam na terenu nakon nekoliko ozbiljnih povreda i uz dobar rad i zalaganje do kraja sezone mislim da mogu dodatno da poboljšam neke segmente svoje igre i dodatno doprinesem rezultatima kluba - dodao je na kraju iskusni bek.

Hercegovina bolja od Zrinjskog

U posljednjoj kontrolnoj utakmici pred start proljećnog dijela sezone u Premijer ligi BiH rukometaši Hercegovine savladali su u Nevesinju Zrinjski iz Mostara rezultatom 28:25. Trener Amar Čavčić dao je priliku svim igračima koji su uzvratili dobrim zalaganjem. Premijernu utakmicu drugog dijela Hercegovina igra u subotu, kada će gost u Nevesinju biti lider prvenstva Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana