"Borikova promocija sporta" okupila više 1000 mališana

G.S.
"Borikova promocija sporta" okupila više 1000 mališana

BANjALUKA - U sportskoj dvorani "Borik" i na okolnim terenima održana je manifestacija "Borikova promocija sporta", koju je organizirao Sportski centar "Borik" u saradnji s brojnim sportskim kolektivima iz Banjaluke.

Ovaj događaj privukao je veliki broj Banjalučana, a posebno djece predškolskog i školskog uzrasta. Oko 1000 mališana imalo je priliku upoznati se s raznovrsnim sportovima, koji su bili predstavljeni na različitim sportskim površinama uključujući veliku i malu salu SD "Borik", ulazni hol, park ispred "Borika", kao i teniske terene TK Borac. Cilj manifestacije bio je da se djeci školskog uzrasta predstave mogućnosti i kapaciteti za zdravo odrastanje kroz aktivno učestvovanje u sportskim aktivnostima.

 

U sklopu manifestacije, posjetioci su imali priliku bliže se upoznati s oko 50 različitih sportova i sportskih kolektiva koji djeluju u Banjaluci. Djeca su mogla isprobati razne sportske discipline, što je izazvalo veliko zanimanje i oduševljenje među najmlađima. Nakon aktivnosti na terenima, mališani su na kraju manifestacije obišli i Muzej sporta u "Boriku", gdje su mogli saznati više o istoriji i uspjesima sportista.

 

- Izuzetno smo zadovoljni odzivom i entuzijazmom koji smo vidjeli danas. Cilj nam je bio da djeci pružimo inspiraciju i motivaciju da se bave sportom, te da im pokažemo koliko je važno aktivno učestvovati u fizičkim aktivnostima za njihovo zdravo odrastanje. Ovaj događaj je pokazao koliko je sport važan dio našeg društva i koliko može doprinijeti razvoju mladih generacija - rekao je direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić.

"Borikova promocija sporta" pružila je jedan drugačiji i inspirativan način da se mladi uključe u sportske aktivnosti i steknu zdrave životne navike. Cilj manifestacije je podsticanje djece da se bave sportom i da kroz fizičku aktivnost razvijaju važne životne vještine i odgovornost prema svom zdravlju. Manifestacija je protekla u veseloj i pozitivnoj atmosferi, a veliki odziv građana pokazao je koliko je važno promovisati sport i zdrav način života među najmlađima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana