Borčev novajlija Alen Jurilj za “Glas Srpske”: Pobjeda nad Zrinjskim znak za restart sezone

Dušan Repija
Borčev novajlija Alen Jurilj za “Glas Srpske”: Pobjeda nad Zrinjskim znak za restart sezone

BANjALUKA - Ako je suditi po osamdesetak minuta partije protiv Zrinjskog, Borac je u Alenu Jurilju dobio veliko pojačanje i baš ono što mu je nedostajalo u dosadašnjem toku sezone.

Momak koji je ovdašnjoj javnosti ostao u sjećanju kao jedan od najboljih igrača Širokog Brijega uradio je dosta dobrog, koliko je bilo moguće na natopljenim “Mlakvama”, i značajno ubrzao napadačke akcije. Ne želeći previše da priča o svom učinku, priznaje da mu prijaju pohvale nakon debija. U prvi plan ističe važnost trijumfa nad aktuelnim šampionom koji može da označi restart sezone “crveno-plavih”.

- Derbi je došao u jako nezgodnom trenutku, poslije naših lošijih partija i promjene trenera. Gledajući sve to, kao i jačinu protivnika, vjerovatno je najbolja i najvažnija pobjeda od starta. Imali smo i malo sreće, ali mislim da smo je zaslužili zbog načina igre i prilika koje smo stvorili. Ova pobjeda bi mogla da okrene sezonu, ali je ona već iza nas, pa moramo da razmišljamo o onom što slijedi - rekao je Jurilj za “Glas Srpske”.

A već u nedjelju Borac gostuje kod “njegovog” Širokog. Sigurno da nije obična utakmica za našeg sagovornika, ali nema mjesta za emocije.

- Proveo sam na “Pecari” malo više od dvije godine i bilo mi je zaista lijepo. Imali smo dobre rezultate, igrali u Evropi, ali to je sada daleko iza mene. Znam koliko je nezgodno odnijeti bodove iz Širokog, jer bude dosta publike i dobra atmosfera za domaćina, ali mislim da po kvalitetu možemo izboriti pozitivan rezultat. Najbitnije je da nam se vraća samopouzdanje, atmosfera je poslije svake pobjede na visokom nivou, pa mislim da na krilima toga možemo prebroditi ovo gostovanje - naglasio je Jurilj.

U Banjaluci je tek desetak dana i ističe da se nije pokajao što se poslije godinu dana u Domžalama vratio u Premijer ligu.

- Odlično sam prihvaćen od svih ljudi u klubu, trenera, saigrača. Drago mi je što su procijenili da im mogu pomoći u ostvarivanju ciljeva. Sjajno se osjećam i vjerujem da ćemo napraviti velike stvari ove sezone. Liga je vrlo izjednačena, ni protiv koga ne možete unaprijed da upišete bodove, ali mislim da će se stvari na vrhu iskristalisati u dogledno vrijeme. Ako ovako nastavimo, ne sumnjam da ćemo biti tu gdje pripadamo - zaključio je Jurilj.

Premijer liga

1. Sarajevo 8        4        2        2        15:13 14

2. Tuzla s.  6        4        1        1        18:7   13

3. Borac     8        4        1        3        9:9     13

4. Željezničar    8        3        3        2        14:13 12

5. Široki Brijeg         7        3        3        1        7:6     12

6. Sloga     7        3        2        2        16:10 11

7. Posušje 8        2        2        4        8:13   8

8. Leotar   8        2        1        5        5:17   7

9. Sloboda 6        1        3        2        3:4     6

10. Igman   7        1        3        3        5:7     6

11. Velež   6        1        3        2        5:7     6

12. Zrinjski        3        1        0        2        5:4     3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana