Borac zakomplikovao situaciju; Rebec: I dalje sve zavisi od nas

Darko Dragičević
Foto: ABA liga / D. Stjepanović

ŠIROKI BRIJEG - Košarkaši Borca propustili su prvu šansu da osiguraju finalni turnir druge ABA lige. Banjalučani su poraženi od direktnog rivala Podgorice 60:73 i sad oba tima imaju skor sedam pobjeda i četiri poraza.

 

Borac je odigrao veoma loš meč. Previše izgubljenih lopti (čak 21), slabo šutersko veče posebno za tri poena (osam pogođenih trojki od 30 pokušaja), te sjajna odbrana rivala na centru Tanaskoviću donijeli su poraz.  Ipak Banjalučani se nisu predavali pokušavali su i uspijevali tri puta da se vrate, ali na kraju nisu mogli do preokreta.

Jedan od najiskusnijih košarkaša Jan Rebec ističe da ekipa mora da izvuče pouke iz ovog poraza i brzo se spremi za naredne rivale.

- Veoma teška utakmica u kojoj nismo bili pravi. Nismo uspjeli da se adaptiramo na njihovu agresivnu odbranu. Napravili smo previše grešaka, imali nedopustivo mnogo izgubljenih lopti. Borili smo se do kraja, nekoliko puta smo hvatali priključak, ali na kraju mislim da su upravo te izgubljene lopte presudile. Obje ekipe su imale loš šut - istakao je Rebec koji je bio najefikasniji u poraženom timu sa 16 poena, ali koji takođe nije zadovoljan svojim procentima.

Dobra stvar za Banjalučane je činjenica da i dalje plasman na finalni turnir zavisi isključivo od njih. Naime, do kraja ligaškog dijela ostali su još mečevi protiv TFT Skoplje i Šenčura ekipa koje su bez šansi za plasman dalje.

Uprkos tome Rebec ističe da nema opuštanja i da ekipa na tim mečevima mora da pokaže karakter.

- Treba što prije da zaboravimo ovaj poraz i fokusiramo se na naredne utakmice koje će za nas biti mečevi sezone. Za nas je najvažnije da i dalje sve zavisi isključivo od nas i naših rezultata tako da gledamo kako da ostvarimo željene pobjede. Sigurno je da neće biti lako jer su najteže utakmice protiv timova koji nemaju šta da izgube, a na drugoj strani mi imamo imperativ pobjede kako bi osigurali plasman na završni turnir. Ima taj pritisak, ali vjerujem u svoje saigrače i stručni štab da ćemo pokazati karakter i zatim izboriti mjesto na finalnom turnir gdje smatram da nam je i mjesto - poručio je Rebec.

Prvo na TFT

Borac će do kraja ligaškog dijela odigrati dvije utakmice. Prvo će rival biti TFT Skoplje danas u 21 čas.  Nakon toga slijedi meč posljednjeg 13. kola protiv Šenčura. Taj duel se igra 10. marta takođe u 21 čas, a svaka pobjeda bi donijela ne samo plasman na finalni turnir koji se igra u Domžalama, već i bolju startnu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana