Borac uspješno završio zimske pripreme u turskoj Antaliji

Darko Dragičević
Foto: FK Borac /N. Kulaga

ANTALIJA - Pobjeda za kraj priprema u Turskoj! Izabranici Vinka Marinovića savladali su osvajača Kupa Letonije Audu sa 2:1 u posljednjem meču u Antaliji.

Banjalučani su odigrali utakmicu protiv Letonaca u trenutno najjačem sastavu pa je stručni štab na teren poslao sljedeće igrače: Ćetković, Lagundžić, Lazić, Vojnović, Subić, Predragović, Piščević, Ninković, Cvijanović, Lukić, Jurilj.

Očigledno je trener Vinko Marinović već krenuo sa uigravanjem ekipe za nastavak takmičenja u Kupu BiH te Premijer ligi.

Borac je do prednosti došao u šestom minutu kada je nakon ubacivanja Nikole Ninkovića defanzivac Darko Lazić poslao loptu u gol. Letonci su izjednačili u 42. minutu i preko Stanislava Pihočke uspjeli da izjednače do odlaska na odmor. Borac nije uspio da realizuje penal.

Banjalučani su u finišu meča ipak stigli do pobjede. Mrkaić je pronašao Ivana Lagundžića koji je ubacio loptu, a u šesnaestercu se najbolje snašao Alen Jurilj, koji je donio trijumf.

- Uspješno smo završili ove pripreme, možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili u Sntaliji. Drago nam je zbog pobjede na kraju koja će sigurno dodatno podići samopouzdanje ekipe pred nastavak takmičenja na oba fronta - rekao je Nedeljko Piščević nakon meča.

Borac je tako završio pripreme sa ovom pobjedom uz dva remija protiv Rodine (1:1) i Vejla (0:0) te porazom od Dinama iz Moskve (2:3).

Mladi tim banjalučkog tima je juče prvi izašao na teren i remizirao protiv drugog tima ruske Rodine. Rezultat je na kraju bio 1:1. Rusi su poveli u četvrtom minutu golom Nikite Goldbina koji se najbolje snašao nakon intervencije Bojana Pavlovića.

Borac je puno bolje odigrao drugo poluvrijeme pa je do izjednačenja došao u 68. minutu. Nakon ubacivanja Blagaića golman Hamhoev je loše intervenisao, ispala mu je lopta i to je kaznio Đorđe Milojević. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Stručni štab je tako pružio šansu svim igračima koji su bili na pripremama u Antaliji da se nametnu za nastavak sezone. Pomoćnik Boris Raspudić je ocijenio nastup mladih igrača.

- Mogu da budem zadovoljan konačnim ishodom. U prvom poluvremenu smo bili ispod svog nivoa, a protivnik nam nije dozvolio kreaciju. Ipak, u drugom poluvremenu smo odigrali agresivnije i uspjeli smo da se vratimo. Čestitam igračima koji su dobili priliku da odmjere snage sa kvalitetnim protivnikom - rekao je Raspudić.

Kup BiH prvo iskušenje

Fudbaleri Borca se danas vraćaju s priprema u Antaliji, a prva zvanična iskušenja ih očekuju već narednog vikenda. Naime, Banjalučani će 18. februara gostovati kod Rudar Prijedora u okviru Kupa BiH, a zatim im slijedi i meč u Premijer ligi, kada će na svom terenu dočekati ekipu Širokog Brijega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana