Borac u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH danas gost Tuzla sitija: Pametnom igrom do pozitivnog rezultata

Darko Pašagić
Borac u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH danas gost Tuzla sitija: Pametnom igrom do pozitivnog rezultata

BANjALUKA - Poslije sjajnog proljećnog debija fudbaleri Borca žele da nastave u istom ritmu i danas kada ih od 15 časova na stadionu “Tušanj” očekuje prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH u kojoj će biti gosti Tuzla sitija.

Biće to duel ekipa koje se bore za plasman na međunarodnu scenu ne samo kroz prvenstvo, već i kroz Kup, a dva ovosezonska susreta u prvenstvu, jedan u Tuzli, jedan u Banjaluci završili su identičnim rezultatom, 1:1.

- Protiv Širokog Brijega smo igrali pametno i na rezultat i tako moramo i sada pogotovo jer se igraju dvije utakmice. Biće to veoma teška utakmica i zato moramo biti i te kako oprezni. Tu su i vremenski uslovi, teren sigurno neće biti u dobrom izdanju. Dovoljno poznajemo ekipu Tuzla sitija, manje-više su isti igrači, imaju nekoliko pojačanja, ali mislimo da će na terenu otprilike biti ista ekipa koja je igrala protiv Slobode. Za nas je važno da odigramo hrabro, svedemo greške na minimum i da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat pred revanš - rekao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Duel sa Tuzla sitijem dolazi poslije ubjedljive pobjede Borca na “Pecari” (3:0), gdje su Banjalučani dominirali, imali posjed i stvorili mnogo šansi, međutim, strateg “crveno-plavih” sada očekuje potpuno drugačiju utakmicu.

- Teren u Širokom Brijegu je bio dobar, moglo se igrati, a i nama su se poklopile neke stvari. Ovo je drugi tip utakmice, Tuzla siti je fizički jača ekipa, sa dosta više individualnog kvaliteta. Na nama je da izađemo agresivno i intenzivno, da ne dozvolimo njima tu ekipnu nadmoć, moramo da im pariramo i vrebamo šanse iz njihovih slabosti koje, naravno, postoje - dodao je Miljanović.

Junak pobjede protiv Širokog Panajotis Moraitis ne očekuje baš kvalitetnu utakmicu, a razlog je teren u Tuzli, koji je u lošem stanju.

- Obje ekipe imaju kvalitetne pojedince, ali to će biti teško pokazati na lošem terenu. Moramo da igramo pametno jer imamo još jednu utakmicu. Naš cilj je da ove sezone osvojimo Kup BiH, prošle smo izgubili u finalu, sada želimo korak više. Dobro smo otvorili godinu i vjerujem da možemo nastaviti u istom ritmu - rekao je Moraitis.

U ostalim susretima četvrtfinala Kupa BiH sutra se sastaju: Zvijezda Gradačac - Igman (Konjic) (13 časova), Sarajevo - Sloboda (Tuzla) (17), Velež (Mostar) - Široki Brijeg (19 časova). Revanš utakmice igraju se 16. marta.

Jedna ulaznica za dva meča

U 21. kolu Premijer lige BiH Borac će u nedjelju od 15 časova na Gradskom stadionu dočekati Velež. Svi navijači Banjalučana koji kupe ulaznicu za duel sa Mostarcima, moći će sa njom da uđu i na revanš susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Tuzla sitija, koji se igra 16. marta.

- Na ovaj način želimo da pozovemo sve vas, Borčevce, da nam budete vjetar u leđa. Naša želja je da nas tribine Gradskog stadiona gromoglasnom podrškom vode do novih pobjeda. Navijački huk potreban nam je više nego ikada. Svi uz Borac, Borac za sve! - stoji u saopštenju marketing službe Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana