Borac traži trenera na duže staze

Milan Zubović
Borac traži trenera na duže staze

BANjALUKA - Trener Dragan Nikolić napustiće ekipu Borca po okončanju završnog turnira Druge ABA lige koji je na rasporedu od 13. do 17. aprila u Skoplju.

Nikolić je ekipu preuzeo početkom decembra 2020. godine od Marka Šćekića koji mu se kasnije pridružio kao pomoćnik u stručnom štabu, ali sada nema namjeru da preuzme brigu o prvom timu iako će i dalje biti u klubu. Stručnjak iz Srbije izborio je četvrtfinale Druge ABA lige prošle sezone, ove je ponovo stigao do iste runde i dugo vremena bio lider takmičenja sa sedam uvodnih pobjeda bez poraza. Osim toga, osvojio je Kup Srpske i izborio plej-of Lige BiH.

- Dogovorili smo obostrani razlaz, jer je nakon godinu i po došlo do zasićenja sa obje strane. Nikolić je nedavno izrazio želju za promjenom sredine, a kako mu i ugovor ističe na kraju sezone složili smo se da je razlaz najbolja opcija. Dao je dobre ideje klubu koje smo ostvarili i ispunili zacrtane ciljeve. Ne gori nam pod nogama, Nikolić ne odlazi zbog katastrofalnih rezultata, jer je ostvario sve što smo zajednički željeli. Ukoliko ostvarimo još nešto to će biti bonus - riječi su predsjednika kluba Milana Đajića.

Uprava je u potrazi za novim trenerom koji će do kraja sezone upoznati ekipu i praviti planove za iduću, ali Đajić nije želio da govori o imenima u ovom trenutku. Pored Šćekića pomoćni trener je i Nemanja Tomić.

- Želja nam je da uvedemo novu kr­v u ekipu pa ćemo vidjeti da li će pomoćnici i dalje ostati. Ima imena koja želimo i imena koja nam se nude, ali ćemo dobro razmisliti, jer smatramo da je sada dobar trenutak da pravimo planove za narednu sezonu. Svi igrači ostaju na okupu do kraja sezone - naglasio je Đajić.

Još aktuelni kormilar Borca najavio je pohod na titulu Druge ABA lige.

- Stigli smo do najvažnijeg momenta sezone u kojoj su ostvareni ciljevi koje je klub postavio za ovu sezonu, koja će biti uspešnija od prethodne. Pričam o predstojećem turniru Druge ABA lige gde ću po poslednji put voditi ekipu Borca i probati da ispunim ličnu ambiciju za ovu sezonu. Ovaj dogovor je od ranije sa upravom kluba i veoma sam im zahvalan što su mi omogućili da promenim sredinu nakon odigranog plej-ofa Druge ABA lige. Veoma sam zadovoljan svim što smo zajedno ostvarili u prethodne dve sezone, nadam se da ću posle turnira u Skoplju biti još zadovoljniji - rekao je Nikolić.

Dočekuju Promo

Posljednju provjeru pred završni turnir Druge ABA lige košarkaši Borca imaće večeras od 19 časova protiv Proma pred svojim navijačima. Banjalučani će u četvrtfinalu turnira u Skoplju igrati protiv zemunske Mladosti (srijeda, 12 časova), a ukoliko prođu dalje u polufinalu će odmjeriti snage sa boljim iz duela Helios - Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana