Borac se sastaje s Makedoncim: Agresivno na Pelister

 Milan Zubović
Borac se sastaje s Makedoncim: Agresivno na Pelister

ČAJETINA - Sa četiri pobjede i jednim porazom košarkaši Borca dočekuju treći turnir Druge ABA lige koji će biti održan na Zlatiboru.

Prvu utakmicu na srpskoj ljepotici Banjalučani će odigrati danas od 15 časova protiv Pelistera i biće to njihovo drugo međusobno odmjeravanje snaga u regionalnom takmičenju. Borac je slavio na prvom meču igranom prošle godine u Sarajevu, a predstojeća utakmica biće vrlo neizvjesna jer i predstavnik Sjeverne Makedonije ima isti skor (4-1).

- Pelister je dobra ekipa sa iskusnim napadačima dok dva Amerikanca daju ritam. Karuters je igrao u Širokom i bio jedan od najboljih igrača Lige BiH, tu je i Nedim Mustafica, kao i Sead Hadžifejzović. Znamo ih sve odranije tako da znamo odakle nam prijete najveće opasnosti. Biće teško i moramo da nametnemo svoj ritam te podignemo nivo agresivnosti. Kompletni smo, sanirali smo povrede i povredice pa vjerujem dobrim izdanjima - rekao je pomoćni trener Borca Marko Šćekić.

Član Borca od ove sezone je Aleksandar Langović koji se premetnuo u jednog od glavnih igrača “crveno-plavog” tima. Pokriva poziciju krilnog centra, prošle sezone nastupao je za Podgoricu dok je prije toga bio član Mege. Svjestan je težine zadataka koji očekuje njega i saigrače, ali svaki meč čekaju s velikim optimizmom.

- Turnir na Zlatiboru biće težak i ne samo on već i sledeći koji se igra u januaru kojem smo domaćini gde ćemo takođe odmeriti snage s jakim ekipama. Prva utakmica na Zlatiboru je s Pelisterom. Nisam imao priliku da igram protiv tima iz Bitolja, ali iz onog što sam pratio video sam da je to iskusna ekipa koja igra u vrlo dobroj formi. Njihova igra zavisi od visokih igrača koji kontrolišu skok i igru pod košem i od dva američka beka koji organizuju igru. Biće teška utakmica, ali ćemo se potruditi da timskom igrom i borbenošću dođemo do pobede  - istakao je Langović.

Nakon prvog meča, već u petak, takođe od 15 sati Borac će igrati drugu utakmicu. Ovaj put rival će biti Sutjeska iz Nikšića.

Turnir u Banjaluci

I ove sezone Banjaluka će ugostiti klubove Druge ABA lige kao što je to bio slučaj prethodne dvije godine. Turnir će biti održan od 23. do 29. januara i očekuju se novi spektakl kao što je to ranije bio slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana