Borac savladao Posušje, prvo slavlje Lalatovića u Premijer ligi

GS
Foto: FK Posušje

POSUŠJE - Fudbaleri banjalučkog Borca ostvarili su prvu pobjedu u ovoj sezoni m:tel Premijer lige BiH.

Borac je danas pobijedio u susretu 3. kola Posušje u gostima rezultatom 2:0.

Od prve minute igralo se vrlo dinamično s obje strane, a prva veća šansa je zabilježena u 10. minuti kada je Mrkaić nakon asistencije Zakarića šutirao pored gola, da bi domaći fudbaleri uzvratili u 15. minuti kada je udarac Jovića iz slobodnog udarca odbranio Pavlović.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 38. minuti. Nakon jedne duge lopte, došlo je do nesporazuma između štopera Posušja Pavlovića i golmana Kukića, nakon čega je defanzivac domaće ekipe, umjesto da pusti loptu, pokušao da je vrati do svog istrčalog golmana. 

Tako je, umjesto njemu u ruke, loptu poslao u svoju mrežu i donio prednost Borcu.

Borac je u 72. minuti mogao riješiti utakmicu, ali Mrkaić nije uspio realizovati izglednu šansu za goste iz Banje Luke.

Konačnih 2:0 postavio je Meleg u sudijskoj nadoknadi pa je tako Borac došao do prve pobjede u ovoj sezoni, nakon što su u prvom kolu remizirali protiv Sloge te nakon toga izgubili od Sarajeva sa 3:1. 

Lalatović: Polako izlazimo iz krize, nadam se još boljoj igri

Trener Borca Nenad Lalatović bio je vidno sretan i raspoložen nakon pobjede njegove ekipe i rekao je da je glavni razlog za pobijedu činjenica da njegovi igrači nisu pravili individualne greške, što je bio slučaj u ranijim susretima.

Nakon meča, u izjavi za Arenu Sport Lalatović je rekao da je ova pobjeda izuzetno važna za Borac i da je to najbolji način da se izađe iz krize.

“Ja sam vama rekao u najavi utakmice, oni su dobar tim koji uvijek zna šta hoće, ali smo i mi znali danas takođe znali šta želimo. Nismo pravili individualne greške, a sve bodove koje smo izgubili je bilo zbog toga, a ne što smo nadigrani. Danas nismo pravili greške i odmah smo pobijedili, polako izlazimo iz krize, rekao sam da nam je potrebna pobjeda da tako krenemo i nadam se da ćemo igrati još bolje u narednom periodu”, rekao je Lalatović.

Nakon toga je odgovorio na pitanje kako se nosi s ogromnim pritiskom koji osjeća na klupi Borca.

“Meni je jako krivo zbog tih kojekakvih natpisa, a najviše mi je krivo kada mi drugi kažu, kao što je moj otac kojeg to jako pogodi. Ne želim biti nikome smetnja, a u Borcu želim ostati do kraja. Tu sam, hvala upravi na povjerenju i navijačima i nadam se da će moj tim u narednom periodu igrati bolje”, dodao je Lalatović.

Naredni meč Borac će igrati na domaćem terenu protiv Igmana, prenosi Kliks

Rezultat i strijelac:

Posušje - Borac 0:2 (Pavlović autogol 15', Meleg 90+2')
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana