Tri važna boda Borca protiv Leotara: Lukić šah, Ajaz mat

Dušan Repija
Tri važna boda Borca protiv Leotara: Lukić šah, Ajaz mat

BANjALUKA - Fudbaleri Borca ekspresno su se vratili na trijumfalni put, pošto su u 23. kolu Premijer lige savladali Leotar sa 2:0 i sigurnim koracima nastavili put ka novom izlasku na evropsku scenu.

Banjalučani su u srijedu imali rijetko loš dan, nakon vođstva 1:0 poklekli su protiv Tuzla sitija i na taj način se oprostili od borbe za trofej u Kupu BiH. 

Pa ipak, za porazom nisu dugo tugovali, nego su protiv Trebinjaca dokazali zašto su ovog proljeća među najboljim ekipama lige.

Četa Nemanje Miljanovića duel je otvorila po idealnom scenariju, vođstvom već u drugom minutu, za koje je glavni “krivac” bio Jovo Lukić. 

Korpulentni napadač sve je uradio kako treba, namjestio se na šut i preciznim udarcem pogodio metu. Do odlaska na odmor domaćin je povukao “ručnu”, gost je u nekoliko navrata zaprijetio, međutim, bez uspjeha.

Drugi dio susreta bio je identičan prvom. Praktično već iz prve prilike “crveno-plavi” su poentirali i već tada, u 50. minutu, praktično otklonili dileme oko pobjednika. Ovog puta strijelac je bio Ferhad Ajaz. 

Preciznim udarcem sa 18 metara stigao je do prvenaca u Borcu i ovjere vrlo važnog trijumfa.

Banjalučani u narednoj rundi gostuju kod Rudar Prijedora, Trebinjci dočekuju Sarajevo.
 

Ovo je treći ovosezonski okršaj dvije ekipe, a Leotar je Borcu u dva susreta uspio da otkine bodove.

Rani gol Jove Lukića omogućio je “crveno-plavima” da od početka nametnu svoj ritam, dok je u nastavku Ferhad Ajaz potvrdio trijumf.

Borac pred reprezentativnu pauzu ima 40 bodova na trećem mjestu na tabeli, a Leotar je deveti sa 20 poena.

U narednom kolu, koje je na programu prvog vikenda u aprilu, Borac gostuje prijedorskom Rudaru, dok Leotar dočekuje Sarajevo, prenosi ATV.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana