Borac pregazio Zlatibor u trećem kolu Druge ABA lige: Ekipa za velike domete

Milan Zubović
Borac pregazio Zlatibor u trećem kolu Druge ABA lige: Ekipa za velike domete

OSIJEK - Košarkaši Borca ruše sve pred sobom i ove sezone ne znaju za poraz.

Banjalučani su pregazili Zlatibor rezultatom 87:75, u trećem kolu Druge ABA lige, čime su stigli do trećeg trijumfa (dva imaju u Ligi BiH) i nagovijestili da imaju potencijala da napadnu titulu koja bi im donijela nastup u elitnom razredu regionalnog takmičenja. Konačan rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu tokom 40 minuta. Borac je sve vrijeme bio u vođstvu, diktirao tempo i kontrolisao rezultat, mada je u trećem periodu imao manji pad u igri, što je bilo i očekivano, s obzirom na visoko vođstvo nakon prvog poluvremena.

Naime, “crveno-plavi” su maestralno odigrali prvih 20 minuta tokom kojih protivniku nisu ostavili ni gram nade da mogu ravnopravno parirati, a ubacili su velikih 60 poena. Šest skokova, kao i sedam timskih asistencija više od protivnika mogu se smatrati presudnim faktorom, mada je energija bila na strani pobjedničkog tima. Početkom trećeg perioda, kada su poveli sa 25 poena razlike, desio se taj pad i Zlatibor je prišao na osam poena minusa, ali bliže od toga nije mogao, što je priznao i njihov trener Strajin Nedović.

- Nismo dobro odgovorili na igru Borca u prvom poluvremenu i bila bi senzacija da smo sa minus 25 stigli do trijumfa - rekao je Nedović.

Njegov kolega na drugoj strani Dragan Nikolić najavio je da će pojedinim igračima posebno objasniti kako ne smije doći do opuštanja.

- Iako su naši klubovi dobri sportski prijatelji, tako nije delovalo na terenu. Za loš period igre u trećoj i četvrtoj četvrtini imaću razgovore sa onima koji su to dopustili i zna se kako će pojedinci proći. Kao što je moj prijatelj Neško, funkcioner jednog kluba u kojem sam radio pre rekao, više volim da pobedim nego da izgubim - rekao je Nikolić.

Malo ga je zabrinuo kapiten Draško Knežević, koji je pred kraj utakmice malo izvrnuo skočni zglob desne noge kada je ostao da leži na parketu, ali se brzo pridigao i trebalo bi da bude spreman za naredni susret ekipe, koji je na rasporedu već sutra od 21 čas protiv zemunske Mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana