Borac pred svojim navijačima igra protiv Heliosa u osmom kolu Druge ABA lige: Huk sa tribina vodiće do pobjede

Milan Zubović
Borac pred svojim navijačima igra protiv Heliosa u osmom kolu Druge ABA lige: Huk sa tribina vodiće do pobjede

BANjALUKA - Seriju nepobjedivosti u Drugoj ABA ligi košarkaši Borca pokušaće da produže večeras od 18 časova kada će odmjeriti snage sa Heliosom u osmom kolu.

Banjalučani su domaćini trećeg balon turnira i nadaju se da će na svom parketu imati veliku podršku publike, ali svi redom pozivaju na oprez i opuštanja ne smije biti jer svaki prazan minut u igri može skupo da košta. Pomoćni trener “crveno-plavog” tima Marko Šćekić vjeruje da nastaviti s dobrim partijama te da će ostati neporaženi nakon desete utakmice što će ih ostaviti na liderskoj poziciji.

- Očekuju nas tri veoma teške utakmice, a prvi protivnik je uvijek neugodni Helios. Slovenci imaju veoma iskusan tim s kvalitetnim igračima i čini mi se da pozicija na tabeli ne odgovara njihovim kvalitetu dok treba imati u vidu da su lideri svog prvenstva. To nam je dobro upozorenje pred ovaj susret u kojem moramo nametnuti svoj ritam i svih 40 minuta kontrolisati igru. Ako uspijemo u tome naša pobjeda ne bi trebalo da dođe pod znak pitanja - rekao je Šćekić.

Istakao je da neće ostati dužni svojim navijačima te ih pozvao da daju podršku ekipi. Pored Heliosa, Banjalučani će još odmjeriti snage sa Sparsom i Lovćenom.

- Imaćemo prednost domaćeg terena i nadamo se velikoj podršci s tribina što će mnogo značiti našem timu da odigra najbolje što može. Naši igrači su svjesni da će sada svi protivnici imati mnogo veću želju i motivaciju da pobijede lidera na njihovom terenu, ali naša želja za trijumfom mora biti jača - naglasio je Šćekić.

Za razliku od prošlog balon turnira Borac sada ulazi s dva nova igrača - Aleksandra Ponjavića i Lovru Buljevića. Ponjavić je iskusan igrač koji je ovdašnjoj publici poznat jer je prije nekoliko sezona nastupao za Igokeu, a pokriva poziciju beka šutera. Buljević igra na poziciji centra i visok je 210 centimetara dok je ranije nastupao za Cibonu, Cedevitu, Zabok, Osijek, Široki i Atomeromu.

Raspored i satnica

Raspored četvrtog turnira, ponedjeljak: Sutjeska - MZT (15), Helios - Borac (18), Spars - Široki (21), utorak: Lovćen - Vojvodina (15), Mladost - Vrijednosnice Osijek (18), Rogaška - Pelister (21), srijeda: Zlatibor - Helios (15), Borac - Spars (18), MZT - Podgorica (21), četvrtak: Vojvodina - Sutjeska (15), Široki - Lovćen (18), Vrijednosnice Osijek - Rogaška (21), petak: Podgorica - Pelister (12), Helios - Mladost (15), Spars - Zlatibor (19), subota: MZT - Vojvodina (11), Sutjeska - Široki (15), Lovćen - Borac (19). Podgorica - Rogaška 80:68, Pelister - Mladost, Vrijednosnice Osijek - Zlatibor (igrano sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana