Borac poražen od Leotara na domaćem terenu u Ligi BiH: Opomena pred završnicu

Milan Zubović
Borac poražen od Leotara na domaćem terenu u Ligi BiH: Opomena pred završnicu

BANjALUKA - Poraz od Leotara u 19. kolu Lige BiH predstavlja ozbiljno upozorenje košarkašima Borca koji sa velikim ambicijama ulaze u završnicu sezone.

Trebinjci su se revanširali Banjalučanima za poraz u finalu Kupa Republike Srpske od prije nepun mjesec i slavili sa 93:87, čime su potvrdili dobru formu. Za razliku od njih, “crveno-plavi” su u maloj krizi forme, što je potvrdio i predsjednik kluba Milan Đajić koji je naglasio da poraz od Leotara nije tragičan, već upozoravajući, odnosno mora da se reaguje na vrijeme. Borac nije navikao na neuspjehe ove sezone u kojoj je vezao 16 trijumfa na oba fronta (računajući i utakmicu sa Čelikom koji je istupio iz Lige pa su izbrisani rezultati). Sada je na skoru 10-5.

- Neugodan poraz od Leotara pokazao je da nam je forma u padu posljednjih dana. Istina, svjesno smo malo oborili formu i sada predstoji pakao za igrače na treningu koji će morati mnogo više da rade. Očekujemo ozbiljniji pristup i razgovaraćemo sa svima jer nam slijede najbitnije utakmice u sezoni, tako da opuštanja ne smije biti. Poraz sam po sebi nije tragičan jer smo već ostvarili zacrtane ciljeve, izborili nastupe u završnici oba takmičenja te osvojili Kup Srpske, ali može da pokvari raspoloženje. Ipak, poraz predstavlja dobru opomenu jer je nedopustivo da na domaćem terenu primimo 93 poena - istakao je Đajić.

Naredno iskušenje “crveno-plavi” imaće u četvrtak na gostovanju kod Bratunca, dok ih već idućeg ponedjeljka očekuje nastup na posljednjem, četvrtom balon turniru Druge ABA lige.

- Nadam se da ćemo dobro odgovoriti na susretu sa Bratuncem, što bi bila dobra uvertira za balon u Širokom Brijegu te da se spremamo za završni turnir u Skoplju. Moramo biti svjesni da više nemamo pravo na grešku - dodao je Đajić.

Uprava ne planira da dovodi pojačanja jer smatra da je ekipa dobro popunjena. Centar Lovro Buljević, koji je stigao tokom februara, nije imao priliku da debituje.

- Za sada na planiramo pojačanja jer ne želimo da izlazimo van okvira budžeta koji nam je na raspolaganju i neće biti nikakvih promjena u igračkom kadru. Vjerujemo da će ekipa podići formu koja ju je krasila početkom sezone. Što se tiče Buljevića, s njim smo imali peh jer se povrijedio odmah na prvom treningu pa nije bio u kombinacijama za balon turnir kojem smo bili domaćini. Trebalo je da bude sa nama kao neka rezervna varijanta samo tokom turnira koji smo organizovali, ali, eto, nije mu se dalo - naglasio je Đajić.

Ičelić ponosan

Trener Leotara Marko Ičelić blistao je nakon pobjede nad Borcem koja mu je dva puta ove sezone izmicala iz ruku.

- Čestitam igračima na dobroj koncentraciji, jer smo 39 minuta kontrolisali igru i sveli Borac na mali broj poena pred ulazak u četvrtu četvrtinu. Do kraja smo izgarali kao tim i izgledali kao tim koji je došao da pobedi. Imali smo energiju iako smo došli na dan utakmice nakon sedam i po sati puta te ušli u tešku i fizički veoma zahtevnu utakmicu koju smo izneli na pravi način - rekao je Ičelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana