Borac pobijedio Spars u Ligi BiH: Delalić: Mirna glava donijela trijumf

M. Z.
Borac pobijedio Spars u Ligi BiH: Delalić: Mirna glava donijela trijumf

SARAJEVO - Košarkaši Borca i dalje ne znaju za poraz u Ligi BiH, a posljednju pobjedu izborili su na gostovanju kod Sparsa rezultatom 81:79, u osmom kolu.

Time su napravili odličnu uvertiru za derbi susret devetog kola protiv Širokog koji je na rasporedu u petak od 19 časova. Banjalučani su većim dijelom meča bili u vođstvu, da bi domaćini u finišu ušli sa prednošću 77:76. Ipak, u posljednje 34 sekunde Jan Rebec je vezao pet poena i donio slavlje. Goste su do pobjede predvodili Amsal Delalić sa 19 poena i Rebec sa poenom manje. Sa druge strane najefikasniji je bio Luka Majstorović sa 43 poena.

- Nismo odigrali dobro u nekim situacijama tokom meča. Razigrali smo njihove igrače, posebno Luku Majstorovića koji je postigao 43 poena. Ipak, nismo odustajali nijednog momenta. Imali smo sedam poena minusa na dva i po minuta prije kraja da bismo zaista dobro odigrali u završnici. Bili smo smireni, birali dobra rješenja i na kraju bili precizni sa linije slobodnih bacanja. Ta mirna glava donijela nam je trijumf. Ekipa je pokazala karakter u finišu i to može da nas raduje, ali greške  moramo da ispravljamo - rekao je Delalić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana