Borac osvojio Kup Srpske

Darko Dragičević
Borac osvojio Kup Srpske

GRADIŠKA – Rukometaši banjalučkog Borca osvojili su 16. Kup Republike Srpske. Oni su u finalu u Gradišci savladali dobojsku Slogu 35:27 pa su osvojili drugi pehar nakon što su podigli i trofej u Kupu BiH.

Iako to konačan rezultat ne pokazuje Dobojlije su bile veoma težak rival u finalu. 

Držali su se do sredine drugog dijela kada su prišli na 19:21 i tada je isključen Ristić. Nakon toga je Borac iskoristio igrača više da se opet odlijepi  i zatim stekne odlučujuću prednost

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili  su Vladan Đurđević sa 13 golova, dok je Nedim Hadžić dodao sedam.

Na drugoj strani sjajan je bio golman Milutin Bogdanović sa 12 odbrana dok je Dario Đenadija postigao 11  golova, a Stanko Stanković devet. Dobojlije su u polufinalu dobili Leotar 39:38, dok su Banjalučani pobijedili domaću Kozaru 31:29 u sjajnoj atmoferi.

Pehare pobjedničkom timu su uručili predsjednik saveza Marinko Umičević, kao i legendarni rukometaš Mladen Bojinović.

Prije finala je održana i Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske na kojoj su usvojeni svi izvještaji

- Ponosan sam na sve što smo dosad uradili i smatram da možemo još više. Teško jeste, ali se zajednički moramo izboriti za bolji status rukometa i nadam se da će nam tu pomoći proslavljeni Mladen Bojinović koji je imenovan za savjetnika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, po pitanju sporta i omladine. M:tel Prva liga nije bila nikada kvalitetnija. želim dodati da je velika stvar što su rukometaši Borca osvojili Kup BiH i na tome im čestitam - rekao je Umičević.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno da novi član Upravnog odbora RS Republike Srpske bude Radovan Pazurević umjesto Slavena Gojkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana