Borac osvaja “Mejdan”

Dejan Kondić
Borac osvaja “Mejdan”

BANjALUKA - Rukometaši Borca u derbiju 21. kola Premijer lige u subotu od 17 časova gostuju u Tuzli kod ekipe Slobode.

Na krilima plasmana na finalni turnir Kupa BiH i ubjedljive pobjede nad dobojskom Slogom, izabranici Irfana Smajlagića igraju još jedan važan meč u borbi za očuvanje kakvih-takvih šampionskih nada. “Crveno-plavi” će pokušati u Tuzli da savladaju ekipu u kojoj igraju dojučerašnji igrači Borca Marko Lukić, Luka Knežević i Haris Buljina, a sa klupe ih vodi bivši trener Banjalučana Mirko Mikić. Šef struke nekadašnjeg prvaka Evrope vjeruje u svoje izabranike.

- Cilj nam je pobjeda. Imamo viziju kako da dođemo do nje. Optimisti smo i baziramo to na našem radu. Treba da damo maksimum da bismo došli do trijumfa. Pokušaćemo prikazati naše najbolje izdanje. Smisao našeg rada je da svaki igrač pojedinačno napreduje u svakom pogledu. Rukomet im mora biti i jeste na prvom mjestu. Oni su profesionalci. Nisu mi problem rivali, već moji igrači, da njih posložim kako treba, želim da budu na maksimumu - rekao je Smajlagić.

Prvi duel ovih ekipa igran u prvom dijelu sezone, u “Boriku”, završen je bez pobjednika (22:22). Svi u taboru “crveno-plavih” smatraju da ovaj put mogu uzdignutih ruku da napuste “Mejdan” i trijumfalno se vrate u Banjaluku.

- Očekuje nas teška utakmica. Znajući trenera Mikića, čeka nas spremna ekipa, ali i mi ćemo biti spremni i vjerujem u pozitivan rezultat - istakao je rukometaš Banjalučana Miloš Nježić.

Sa jednim od najiskusnijih igrača Borca saglasan je i mladi Amar Gračić.

- Mislim da imamo priliku da zaokružimo dobre rezultate. Ako budemo pravi, biće sve kako treba. Fokus je na nama i u pozitivnoj atmosferi dočekujemo meč i bićemo bolji nego u prvom duelu u Banjaluci - naglasio je Gračić.

Leotar čeka Slogu

Zanimljivo će biti i u Doboju, gdje Sloga u subotu (18) dočekuje Leotar. Domaći imaju imperativ pobjede, jer se bore za opstanak, dok su Trebinjcima neophodni bodovi za Evropu.

U ostalim susretima 21. kola Premijer lige sastaju se: subota: Goražde - Gračanica (17), Izviđač - Čapljina (19), Maglaj - Hercegovina (20), Vogošća - Krivaja (20). Slobodan je Konjuh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana