Borac na "Mlakvama" u derbiju šestog kola dočekuje Željezničar

Dejan Kondić
Borac na "Mlakvama" u derbiju šestog kola dočekuje Željezničar

BANjALUKA - Derbi šestog kola Premijer lige BiH igra se od 17 časova u Novom Gradu na stadionu "Mlakve" gdje Borac dočekuje sarajevski Željezničar.

"Crveno-plavi" i dalje na zamjenskom stadionu dočekuju rivala, ovaj put jednog od najvećih. Po riječima trenera Nenada Lalatovića pitanje je da li će do kraja polusezone igrati mečeve na svom terenu. Uprkos svemu harizmatični stručnjak vjeruje u svoje momke i traži maksimalnu koncentraciju tokom svih 90 minuta derbija.

- Ponovo nemamo prednost domaćeg terena, gosti smo i mi i oni. Njima će biti psihički lakše, jer ne dolaze u Banjaluku. Da se igra na Gradskom stadionu bilo bi sedam, osam hiljada ljudi. Mislim da ni protiv Zrinjskog nećemo igrati kući. Moja najveća želja je bila da se predstavim ljudima u Banjaluci. Imao sam i drugih ponuda. Pet dana po dolasku u Borac dobio sam ponudu da idem u Abu Dabi na godinu dana za veliku cifru, ali sam dao reč ovim ljudima. Moja velika želja je bila da "Želju", Sarajevo ovde dočekamo pred deset hiljada ljudi, nažalost to neću doživeti u ovoj polusezoni. Što se duela protiv "Želje" tiče, očekuje nas preteška utakmica protiv tima koji je u naletu. Video sam i kako su ih navijači ispratili na predstojeću utakmicu. Bilo ih je preko hiljadu i to je stvarno veliki vetar u leđa. "Željo" je veliki klub, oni to pokazuju iz kola u kolo i uvek sam o njima pričao o superlativu. Imaju jako kvalitetan tim. Moramo maksimalno motivisano i ozbiljno ući u utakmicu, da u svakom momentu znamo šta radimo na terenu. Ne sme nam se dešavati pad koncentracije, to nam je boljka od prve utakmice kad sam došao. Nadam se dobroj utakmici, dobroj posjeti i podršci. Ko bude napravio manje grešaka doći će do pobede - rekao je Lalatović.

Borčev trener protiv Željezničara ne može računati na povrijeđene Momčila Mrkaića i Dejana Melega. S druge strane od starta će na terenu biti defanzivac Marko Gajić, koji obećava da će on i njegovi saigrači ostaviti srce na terenu da bi stigli do trijumfa.

- Gledao sam ih protiv Tuzla sitija gde su potvrdili da su dobra i organizovana ekipa u napadu. Što se nas tiče, dobro treniramo, uigravamo se, podižemo formu i mislim da je to put kojim treba da nastavimo da bismo bili u vrhu tabele. Biće dobra utakmica, ko više bude želio pobedu - slaviće - poručio je Gajić.

U ostalim susretima šestog kola Premijer lige BiH sastaju se: subota: Tuzla siti - Leotar (17.30 časova), Sloga (D) - Široki Brijeg (19), nedjelja: Posušje - Igman (17.30 časova), Sarajevo - Sloboda igrano u petak uveče, Velež - Zrinjski odgođeno.

Premijer liga

1. Široki Brijeg         4        3        1        0        5:1     10

2. Sarajevo 5        3        0        2        9:10   9

3. Željezničar    5        2        2        1        9:8     8

4. Tuzla siti                4        2        1        1        10:5   7

5. Borac     5        2        1        2        6:7     7

6. Velež     4        1        2        1        5:4     5

7. Sloga (D)         4        1        1        2        10:9   4

8. Igman     4        1        1        2        3:3     4

9. Sloboda 3        1        1        1        2:2     4

10. Posušje         5        1        1        3        4:9     4

11. Leotar 5        1        1        3        3:10   4

12. Zrinjski        2        1        0        1        5:3     3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana