Borac, Leotar i Sloga jure vrh Premijer lige BiH, Hercegovina opstanak

Dejan Kondić
Borac, Leotar i Sloga jure vrh Premijer lige BiH, Hercegovina opstanak

BANjALUKA - U novom izdanju rukometne Premijer lige BiH, Republiku Srpsku će predstavljati četiri ekipe - Borac, Leotar, Sloga i novajlija u eliti Hercegovina iz Nevesinja.

"Crveno-plavi" iz Banjaluke u odbranu titule šampiona osvojene minule sezone kreću u subotu od 19 časova iz Trebinja gdje gostuju Leotaru. Izabranici Mirka Mikića sa prosjekom godina od 19,7 nemaju nikakav imperativ, iako se svi u taboru Banjalučana nadaju odbrani pehara namijenjenog najboljem timu u BiH. Borčev trener naglašava da će i u ovoj sezoni akcenat biti na igri, ne na rezultatu.

- Svjestan sam da svi žele da pobijede Borac, što je normalno i moji momci moraju biti svjesni težine crveno-plavog dresa. Spremni su na to, mnogo smo radili i sa sportskim psihologom. Prihvatamo ulogu favorita. Moramo igrati i trenirati kao prethodne sezone. U predstojećem periodu fokus će biti na izvedbi, ne na rezultatu. Dok sam ja trener, a ovi mladi igrači tu mislim da je to jedini ispravan put. Moramo razmišljati samo o svojoj igri - rekao je Mikić.

U novoj sezoni u ekipi Borca neće biti dugogodišnjeg kapitena, Đorđa Ćelića koji je završio karijeru, dok su tim napustili Stefan Miljković i Aleksandar Milićević. Umjesto njih, dovedeni su Novak Bajčeta, Dragan Jelušić i Nikola Ivanović.

Borčev rival na startu želi i ove sezone da bude u vrhu tabele, istakao je to za "Glas Srpske" trener Darko Tavrić. Prošlu su Trebinjci završili na petoj poziciji. U timu je bilo dosta promjena, pa u narednoj sezoni bijeli dres neće nositi Vladimir Tomić, Nikola Ivanović, Dimitrije i Vasilije Kovač. Novi igrači u redovima trebinjske ekipe su bivši igrač Sloge iz Doboja, Vladimir Stanković, Nemanja Marsenić koji je nosio dres Sloge iz Gornjeg Vakufa, te Nemanja Dimitrijević, dojučerašnji igrač Novog Pazara, kao i Đorđo Racković koji je došao iz Višegrada.

- Imamo mnogo novajlija, treba to sve ukomponovati. Da je to lako Pari Sen Žermen bi davno postao prvak Evrope. Borac, Izviđač i Sloboda iz Tuzle su favoriti za titulu, mi ćemo vrebati iz prikrajka - poručio je Tavrić.

Dobojska Sloga tradicionalno ima visoke ambicije.

Šampion BiH iz 2012. godine želi minimalno da popravi plasman u odnosu na prošlu sezonu, potvrdio nam je šef stručnog štaba Dobojlija Dejan Vasilić.

- Prošlu sezonu završili smo sedmi, ove želimo biti u prva četiri tima. Napustili su nas Nikola Knežević koji se okrenuo studijama, Miloš Trifunović je otišao u Austriju, Vladimir Stanković u Leotar, a Peđa Dejanović mi je novi pomoćnik u stručnom štabu. Novajlije su desni bek Stanko Stanković i srednji bek Slobodan Simić - otkrio je Vasilić.

Sloga u prvom kolu gostuje u Ljubuškom kod Izviđača. Taj meč je odgođen zbog obaveza tima iz Hercegovine u Evropi.

Jedini novajlija od ekipa iz Srpske u eliti je Hercegovina iz Nevesinja. Trener Amar Čavčić, koji je prije mjesec i po dana preuzeo tim naglašava da je jedini cilj njegove ekipe opstanak u eliti. U tu misiju kreću od 19 časova iz Živinica, gdje gostuju kod tima Konjuh.

- Primarno nam je da izborimo opstanak u eliti. Zadržali smo ekipu iz prošle sezone i pojačali smo je sa nekoliko mlađih igrača. Naravno doveli smo i iskusne, Vladu Tomića iz Leotara, Branka Karanovića iz Crvenke, te golmana iz Zrenjanina Marka Avdalovića, nadam se da će biti dovoljno za naš cilj - zaključio je Čavčić.

Ispada pet ekipa

Premijer liga će još ovu sezonu brojati 16 klubova, a već od sljedeće će biti dva manje, tako da elitno društvo napušta pet timova. Parovi prvog kola, subota: Bosna (V) - Kakanj (19), Leotar - Borac (19), Iskra - Maglaj (19), Konjuh - Hercegovina (19),

Vogošća - Gradačac (nedjelja 19.30), Izviđač - Sloga (D) (20. septembar), Sloboda (T) -  Gračanica (21.09). Krivaja - Goražde (sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana