"Borac kup": "Crveno-plave" slave peti rođendan

Dejan Kondić
"Borac kup": "Crveno-plave" slave peti rođendan

BANjALUKA – Predstojećeg vikenda, tačnije u subotu, Ženski odbojkaški klub Borac biće domaćin drugog "Borac kupa", koji ove godine ima međunarodni karakter.

Sve to na peti rođendan kluba.

Pored domaćeg, "crveno-plavog", sastava učestovaće još ekipa Don Bosko iz Zagreba, novopečeni premijerligaš, ekipa Orašja i najzvučnije ime ovog turnira Bimal Jedinstvo iz Brčkog, najtrofejniji klub u BiH.

Prva utakmica turnira, koji će se održati u banjalučkoj dvorani centar "Centar" počinje u 11 časova, a svečano otvaranje zakazno je 12.30.

Sve utakmice bi trebale biti odigrane do 20 časova kada je zakazana dodjela medalja i pehara.

Sistem takmičenja će biti "svako sa svakim", a svaki meč se igra na tri odigrana seta.

Ekipa koja osvoji prva dva seta, bez obzira na rezultat u trećem, osvaja tri boda.

Ekipe koji u prva dva seta odigraju 1:1, u trećem setu se bore za osvajanja dva boda, dok gubitnik osvaja jedan bod. Treći set se igra do 15 bez obzira na ishod u prva dva.

- Iza nas su odlične pripreme. U subotu želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu. Rezultat nam nije bitan, koliko nam je bitno da pripremimo ekipu za narednu sezonu. Slavimo i peti rođendan kluba, tako da želimo da budemo na maksimumu – istakla je kapiten Borca Mirjana Švraka.

Jedna od najiskusnijih u timu Dušana Kuzmanovića, Dajana Tomić vjeruje da ona i njene saigračice mogu da odbrane pehar osvojen prošle godine.

- Od turnira puno očekujemo, jer smo ga prošle godine osvojile. Ove godine on ima međunarodni karakter. Biće dosta velike borbe. Očekujemo da će naši protivnici pružiti veći otpor nego prošle godine i da publici pružimo dobru predstavu publici. Nadam se da ćemo mi biti koji će se popeti na najviše postolje - rekla je Tomićeva.

Posljednje pojačanje banjalučkog tima, Adna Kurbagić, koja je u Borac je stigla iz ekipe ORT Sarajevo naglašava da su je sve djevojke lijepo prihvatile.

- Prije svega želim da se zahvalim predsjedniku i treneru kluba što su me pozvali da budem dio njihove ekipe. U klubu je odlična atmosfera, svaka cura ima svoj cilj. Cure su me stvarno lijepo prihvatile, meni je dobrodošla ova promjena za napredak i moj cilj je da se pokažem kao pojačanje jer sam zbog toga i došla. Prvi put mi je da igram na ovom turniru i nadam se da ćemo što bolje odigrati. Pozivam publiku, sve naše navijače da nas podrže, a mi ćemo se odužiti na terenu - poručila je Adna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana