Borac jedini neporaženi tim u Evropi koji igra dva takmičenja: Atmosfera nas vodi ka pobjedama

Milan Zubović
Borac jedini neporaženi tim u Evropi koji igra dva takmičenja: Atmosfera nas vodi ka pobjedama

BANjALUKA - Košarkaši Borca jedini u Evropi mogu da se pohvale činjenicom da nemaju poraza od početka sezone, a da pri tome igraju na dva fronta.

Banjalučani su upisali četiri pobjede u Drugoj ABA ligi, gdje drže prvo mjesto na tabeli, dok u Ligi BiH imaju tri trijumfa. Drugu sezonu zaredom Aljoša Janković nosi crveno-plavi dres i presrećan je zbog sjajnih partija svoje ekipe.

- Otvoriti sezonu sa sedam pobjeda bez poraza odličan je učinak, mada smo imali i malo sreće, koja nije bila presudan faktor već dobro sastavljen tim. Imali smo malo duže pripreme tokom kojih smo se odlično uigrali, tako da sve to odlično funkcioniše na parketu. U svakom meču bili smo dominantni i brzo pravili veliku rezultatsku razliku, koju smo uspijevali sačuvati do kraja - izjavio je Janković.

Odlika Borčeve igre je da prvo poluvrijeme odigra uraganski, a onda dođe do manjeg pada tokom drugog poluvremena.

- Jedan od razloga je velika potrošnja u prvih 20 minuta, pa je logično da nakon toga dođe do pada jer nije lako izdržati isti tempo tokom svih 40 minuta. Nije lako igrati kada imate veliku prednost od 20 poena jer se tada protivnik trgne, krene agresivno na sve ili ništa, što je i za očekivati, pa dođe do nekog pada u našoj igri. Nikada na poluvremenu nismo pomislili da smo dobili utakmicu, ali, ponavljam, teško je držati isti tempo tokom cijelog meča - naglasio je Janković.

Zajedno sa Draškom Kneževićem i Nemanjom Reljićem jedini je član Borca koji je ostao iz prošlosezonskog tima.

- Promijenilo se mnogo toga i to nabolje. Stručni štab je isti i samo nas trojica smo tu, a novi igrači koji su stigli daju veliki doprinos i jači smo tim nego što je to bio slučaj prošle sezone. Hemija i atmosfera u ekipi su odlični i to je ono što nas gura naprijed - istakao je Janković.

Narednog vikenda gostuju Leotaru, sa kojim su ranije vodili velike bitke.

- Biće gadno jer Leotar ima odličnu ekipu i jak domaći teren. Tim je skoro isti kao prošle godine i mislim da su promijenili samo dva igrača, što će biti veliki izazov za nas. Skoro svi igrači su odrasli zajedno, odlično se poznaju, imaju mnogo iskustva, tako da znamo šta nas čeka i jasno nam je koliko se moramo potruditi da nastavimo naš niz. Sa nama neće biti Diante Boldvin, koji se oporavlja od povrede, tako da ćemo morati biti bolji nego inače i nadoknaditi njegovu energiju - rekao je Janković.

Novo iskušenje u Drugoj ABA ligi imaće sredinom decembra, kada je na rasporedu treći balon turnir u Sarajevu, gdje će za protivnike imati Rogašku, Pelister i Vrijednosnice Osijek. Biće to dobra prilika da zadrže prvo mjesto na tabeli i oreol jedinog neporaženog tima.

- Za razliku od prva dva balon turnira ove sezone kada smo igrali po dvije utakmice, sada ćemo odigrati tri u samo pet dana, što će biti izuzetno naporno. Jednostavno nema vremena za odmor, odnosno da se slegnu emocije nakon meča, a već razmišljaš o idućem rivalu. Kad pobijediš, lakše je gledati naprijed i misliti o idućem protivniku nego kad izgubiš, pa cijelo vrijeme razmišljaš gdje si pogriješio. Ipak, prvi smo na tabeli i od nas se očekuje da nastavimo pobjeđivati, što je veoma teško zbog velike psihofizičke potrošnje. Ipak, spremićemo se dobro da ostanemo lideri i nakon sedmog kola - zaključio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana