Borac došao u opasnu zonu - Mikić: Pravimo gluposti u igri

Darko Dragičević
Borac došao u opasnu zonu - Mikić: Pravimo gluposti u igri

BANjALUKA - Porazom u Živinicama rukometaši Borca su došli u opasnu zonu među timove kojima prijeti ispadanje iz prvenstva BiH. To nije jedini razlog za brigu stručnom štabu, jer su igrači na meču protiv Konjuha (30:32) ponovili greške s prethodnih gostovanja.

Veliki broj grešaka u tranziciji, loše reakcije, nedostatak samopouzdanja sve se to ponovilo u ovom duelu, tako da je upaljen alarm u banjalučkom timu.

- Uz dužno poštovanje prema Konjuhu mi smo izgubili više nego što su oni pobijedili. Napravili smo toliko tehničkih grešaka i gluposti da zaista nisam mogao da vjerujem. Greška se može tolerisati, ali kada se ista greška konstantno ponavlja onda je to glupost. Ne pravdam sebe, ali čini mi se da na ekipu utiču i neke stvari mimo rukometa. Neshvatljivo je da u jednom dijelu utakmice primimo tri gola za minut i da lako ispustimo prednost. Takođe neprihvatljivo je da uz dobru odbranu golmana Subotića (10 odbrana) u prvom dijelu primimo 20 golova - jasan je trener Mikić.

Stručni štab je održao sastanak sa igračima i možda prvi put u sezoni da je Mikić “povisio ton”. Banjalučani su na gostovanjima ostvarili samo jednu pobjedu.

- Igrači moraju da shvate da mogu svakog da pobijede i da se nose s pritiskom koji donosi igranje u Borcu. Moraju da imaju više vjere u sebe, kao što su imali prošle sezone, jer samo to donosi uspjeh. Ove sezone puno lošije igramo na gostovanjima i to moramo da popravimo do kraja takmičenja. Ne preostaje nam ništa drugo nego da sve što možemo ispravimo kroz treninge - dodao je Mikić.

Borac je trenutno na 10. poziciji i samo dva boda udaljen od zone ispadanja, a u naredna dva kola igraće upravo protiv ekipa koje se bore za opstanak. Prvo će dočekati Hercegovinu a zatim idu u Goražde. Dobra vijest u ovoj lošoj situaciji je da Banjalučani imaju više utakmica na domaćem terenu te da su praktično igrali protiv svih ekipa iz vrha.

- Ne gledam toliko daleko. Samo smo koncentrisani na narednog rivala, a to je Hercegovina. Oni su iskusna ekipa koja je odlično krenula u drugom dijelu. Na startu su ih mnogi otpisali, a oni su pokazali da su i te kako kvalitetan protivnik. Analizirali smo rivala i samo o njima mislimo, a moramo da zaustavimo njihovu tranziciju koju su značajno popravili - dodao je na kraju Mikić. Ova dva tima će inače igrati i u četvrtfinalu Kupa BiH.

Leotar juri Evropu

Rezultati 21. kola: Goražde - Sloga 36:35, Hercegovina - Maglaj 37:32, Konjuh - Borac 32:30, Krivaja - Kakanj 53:21, Vogošća - Sloboda 26:23, Izviđač - Bosna 30:27, Gradačac - Gračanica 27:35, Iskra - Leotar 21:22.

Plasman: Izviđač 38, Vogošća 29, Leotar 29, Gračanica 28, Sloboda 27, Krivaja 26, Konjuh 24, Maglaj 22, Sloga 20, Borac 20, Goražde 19, Hercegovina 18, Iskra 16, Bosna 11, Gradačac 6, Kakanj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana