Borac domaćin turnira Druge ABA lige, Đajić: Da izborimo plej-of

Milan Zubović
Borac domaćin turnira Druge ABA lige, Đajić: Da izborimo plej-of

BANjALUKA - Treću godinu zaredom Borac i Banjaluka biće domaćini turnira Druge ABA lige koji počinje sutra, traje do nedjelje i tokom kojeg će biti odigrano osmo, deveto i deseto kolo.

Predsjednik Borca Milan Đajić vjeruje da su ovakva takmičenja jako bitna radi afirmacije košarke u Banjaluci i okolini. Očekuje punu dvoranu na utakmica svog kluba dok je govorio i o ambijcaijama ekipe.

- Čini mi se da je interesovanje malo veće ove godine nego prošle. Sjajne su satnice naših utakmica i pozivamo sve da dođu i daju podršku našem timu jer ovaj nivo košarke Banjaluka zaslužuje, a možda i viši. Biće nam drago ako poslije ovih turnira bude veće interesovanje djece za bavljenje sportom. Kada su u pitanju ambicije, prethodnih godina željeli smo da se stabilizujemo i budemo redovan učesnik Lige BiH i Druge ABA lige mada želimo mnogo više od toga. Plan i cilj ove sezone su nastupi u plej-ofovima Lige BiH i Druge ABA lige i sve preko toga bi bio veliki uspjeh mada i ovo što smo do sada uradili smatramo za jednu vrstu uspjeha obzirom na budžet sa kojim raspolažemo - istakao je Đajić.

Direktor ABA lige Milija Vojinović pohvalio je turnirski sistem takmičenja u Drugoj ABA ligi i potvrdio da su razmišljali o promjeni sistema takmičenja, ali su odustali od toga.

- Banjaluka i Borac su naši strateški partneri već treću godinu. Razmišljalo smo o tome pred početak ove sezone i da se igra po dvokruženom sistemu, ali iskustva iz ranijeh sezona kada smo igrali tako nisu bila baš najbolja što zbog dugih putovanja, što zbog težeg usklađivanja kalendara takmičenja sa nacionalnim prvenstvima, ali i sa televizisjkim partnerom koji je tada prenosio jednu utakmicu po kolu dok sada su sve utakmice u prenosima uživo - naglasio je Vojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana