Borac daleko od Evrope

Darko Dragičević
Foto: RK Borac

ORMOŽ - Evropski snovi rukometaša Borca raspršeni su već u drugom kolu EHF Evropa kupa. Nakon pobjede u Banjaluci 26:20, ekipa trenera Irfana Smajlagića se nadala da će u trećem pokušaju eliminisati nekog slovenačkog predstavnika.

Ipak, Jeruzalem Ormož je bio odličan u revanšu. Vratili su im se povrijeđeni igrači, tako da su uz podršku navijača u potpunosti dominirali parketom. Borac je bio ravnopravan samo na startu do rezultata 4:4. Domaći tim je tad pojačao odbranu i napravio seriju 7:0 te se odlijepio. 

Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Jeruzalema 18:9. U nastavku slovenački tim nije popuštao, nastavili su da igraju u jakom timu pa su brzo došli do dvocifrene prednosti. Već tada je bilo jasno da će nadoknaditi zaostatak iz Banjaluke i proći u treće kolo evropskog takmičenja.

Trener Irfan Smajlagić je nakon svega bio razočaran.

- Loše. Bili smo loši u svim segmentima. Zaslužena pobjeda Ormoža. Moramo da radimo da dođemo do nekog stabilnog kvaliteta. Previše je oscilacija. Odigramo jedan dobar meč pa padnemo. Jednostavno, nemamo kontinuitet ni treninga, ni utakmica. Ormož je bio bolji, nismo ispunili nijednu taktičku zamisao, kao da nam je nedostajalo energije. Na drugoj strani rival je nošen publikom bio puno bolji nego u prvom  duelu - rekao je Smajlagić.

Jedini igrač koji nije podlegao pritisku svakako je  bio Nedim Hadžić. On je postigao deset golova. Prepune tribine u Ormožu kao da su uticale  na igrače Borca kojima su ruke zadrhtale prilikom šuteva.

- Naravno, puna dvorana je imala uticaj, nosili su svoj tim, ali mi moramo da igramo u takvoj atmosferi i ne smijemo da podlegnemo. Moramo učiti iz grešaka i ići dalje. Najavljena je puna dvorana. Bili smo spremni za to, ali smo, nažalost, poklekli. Nismo razmišljali o prednosti iz prvog meča, ušli smo u utakmicu kao da je 0:0, ali očigledno je to bilo negdje u malom mozgu i uticalo je. Ništa nije išlo, nismo ništa pokazali niti smo odigrali kao u prvoj utakmici Nažalost, prošlo je, ali idemo dalje i idemo ka domaćoj ligi, daćemo sve od sebe i ako bog da, opet ćemo biti u Evropi - rekao je Hadžić nakon meča.

Strijelci

Najefikasniji u Jeruzalemu su bili Jure Lukman i Tadej Sok sa po osam golova. U timu Borca daleko najefikasniji je bio Nedim Hadžić sa 10 golova, dok je naredni bio Nikša Petrović sa samo tri gola. Golmani banjalučkog tima nisu imali svoje veče jer su ukupno imali pet odbrana, dok je na drugoj strani Filip Ranfl imao 14 odbrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana