Borac bolji od Paljanki u derbiju

D. K.
Borac bolji od Paljanki u derbiju

BANjALUKA - Odbojkašice Borca savladale su Jahorinu sa 3:0 (25:22, 25:14, 25:18) u banjalučkoj dvorani "Centar", u derbi susretu 13. kola Prve lige Republike Srpske.

"Crveno-plave" su ovim trijumfom Paljankama, koje su im direktne rivalke, pobjegle šest bodova na tabeli i približile se ostvarenju zacrtanog cilja - plasmanu u Premijer ligu.

Trener Banjalučanki Dušan Kuzmanović bio je zadovoljan učinjenim u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni.

- Napravili smo sjajan posao. Znali smo da nas očekuje težak meč, tako je i bilo u prvom setu. U drugom i trećem setu mojim djevojkama se malo ruka opustila, bolje su servirale i imali smo bolju realizaciju u kontranapadima. Jahorina je jedna dobra ekipa, bez obzira na rezultat meča. Nema opuštanja, ništa nije gotovo. Imamo deset kola do kraja prvenstva. Već smo zaboravili ovu utakmicu i okrenuli smo se pripremi meča protiv Gradiške koja nam je domaćin u narednom kolu. Svi vole kad im Borac dođe, očekujem i tamo sjajnu atmosferu, ali i pobjedu mog tima - rekao je Kuzmanović.

Jedna od najboljih u derbiju bila je Azra Alajbegović. Za Borčevog libera nije bilo izgubljene lopte.

- Prezadovoljna sam igrom cijele ekipe, u sjajnoj atmosferi dobili smo još jednu važnu utakmicu. Malo nam je sada pao kamen sa srca. Očekujem da ovako igramo i u nastavku sezone - istakla je Alajbegovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana