Bokserski turnir “Velikani Slavije”: Ban najbolji takmičar

D. P.
Bokserski turnir “Velikani Slavije”: Ban najbolji takmičar

BANjALUKA - Slovenački reprezentativac Aljaž Ban proglašen je za najboljeg takmičara 19. Međunarodnog bokserskog turnira “Velikani Slavije”.

On je u kategoriji do 92 kilograma prekidom u drugoj rundi pobijedio predstavnika BiH Selmira Simanovića i bio je to razlog da ga stručni žiri, kojem je predsjedavao proslavljeni jugoslovenski bokser Tadija Kačar, a članovi su bili Zoran Milaković, Nebojša Vuković i Nenad Bojanić, proglasi za najboljeg.

- Srećan sam što sam proglašen za najboljeg boksera na ovoj smotri, koja se održava u čast svih onih koji su tokom dugih šest decenija pronosili slavu Slavije. To je klub koji je poznat na svim svjetskim meridijanima, jer je u svojim redovima imao i osvajače olimpijskih, svjetskih, evropskih i mediteranskih medalja. Zbog toga ovo priznanje dobija na značaju i sigurno je da će mi biti dodatni stimulans u nastavku karijere - naglasio je Ban.

Za najboljeg tehničara proglašen je Emel Kurtović (BiH) koji je u finalu kategorije do 60 kilograma boksovao sa Amarom Nišićem (BiH). Za najborbeniji par proglašeni su borci u kategoriji do 67 kilograma Nejc Petrič (Slovenija) i Andi Idrizi (Hrvatska). Ovaj meč završen je pobjedom boksera iz Slovenije na poene.

- Očekivali smo, iskreno, da bude više učesnika i zemalja, ali u posljednjih nekoliko dana imali smo nekoliko otkaza. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, moramo biti zadovoljni, jer smo nastavili kontinuitet održavanja ovog turnira, koji je u kalendaru Evropske bokserske unije. Zahvalio bih predsjedniku Upravnog odbora Bokserskog kluba Slavija Drašku Stanivukoviću na finansijskoj pomoći u organizaciji turnira - rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Vlado Majstorović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana