Bokserski klub Slavija domaćin pojedinačnog prvenstva BiH

Darko Pašagić
Bokserski klub Slavija domaćin pojedinačnog prvenstva BiH

BANjALUKA - Bokserski klub Slavija od danas do nedjelje biće domaćin pojedinačnog seniorskog prvenstva BiH na kojem se očekuje nastup takmičara iz svih klubova.

Ovaj šampionat imaće i izborni karakter, jer će svi šampioni BiH za 2024. godinu steći pravo nastupa na evropskom prvenstvu, koje će se od 18. do 28. aprila održati u Beogradu.

- Zato što prvenstvo ima i izborni karakter očekujemo mnogo veći broj učesnika nego inače i daleko kvalitetnije borbe. Nadamo se da ćemo biti dobri organizatori i da ćemo ispuniti klupske ciljeve. Poslije ovog šampionata očekuje nas nastavak Bokserske lige Srbije, ali i pripreme reprezentacije BiH na Zlatiboru zajedno sa selekcijom Srbije. Nadam se da će u reprezentaciji BiH najviše boksera biti upravo iz Slavije - istakao je predsjednik Slavije Dalibor Petković.

Čelnici banjalučkog kluba imaju ambiciozne ciljeve na ovom takmičenju i nadaju se da mogu osvojiti bar pet zlatnih odličja.

- Vjerujem da ćemo uz pomoć ljubitelja plemenite vještine i brojnih klupskih simpatizera uspjeti da dođemo do zacrtanog cilja, ali i da ga premašimo. Ako u tome uspijemo pokazaćemo još jednom da je Slavija na dobrom putu i da se vraćamo na staze starih uspjeha - rekao je direktor banjalučkog kluba Igor Savičić.

Jedan od najtrofejnijih banjalučkih klubova na prvenstvu BiH predstavljaće devet takmičara: Mihajlo Đekić (do 57 kilograma), Luka Veljović (do 60 kg), Bojan Zečević i Rajko Tomović (oba do 67 kg), Leo Cvitanović (do 71 kg), Nemanja Čekić (do 75 kg), Sergej Zorić (do 80 kg), Stefan Čajić (do 86 kg) i Miloš Veletić (preko 92 kg).

- Već smo u odličnoj formi zbog mečeva u Ligi Srbije, a uz sve to smo dobro radili i pripremali se posljednjih sedmica. Očekujem da osvojim zlato u svojoj kategoriji i tako stignem do treće seniorske titule u karijeri, ali i da moji klupski drugovi zasijaju punim sjajem - naglasio je Cvitanović, koji je u posljednje vrijeme udarna pesnica Banjalučana.

“Obilićevo”

Prvog dana pojedinačnog prvenstva, odnosno danas četvrtfinalni mečevi u dvorani “Obilićevo” počeće u 16 časova. U istom terminu u subotu (sutra) biće održani polufinalni dueli, a finalni okršaji su na programu u nedjelju od 11 časova. Takmičenje će se odvijati u deset olimpijskih težinskih kategorija (do 57 kg, do 60, do 63,5, do 67, do 71, do 75, do 80, do 86, do 92 i preko 92 kilograma).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana